blog-logo

Adrian Năstase, pe urmele DNA la Roman SA Braşov

Adrian Năstase, pe urmele DNA la Roman SA Braşov

Adrian Năstase a ieşit la rampă, pe blogul său, să povestească cum a fost cu privatizarea Roman SA Braşov. Considerentele sunt strict de apărare, pentru că DNA începe să fluture dosarele de corupţie etc., pentru că se apropie campania electorală.

„DNA se pregateste de alegeri. Ia sa mai rasfoim putin hartiile din sertare, poate mai gasim ceva… In ce perioada? Evident perioada 2001-2004.

Pentru ca unul din subiectele care au intrat, din nou, in atentia DNA este privatizarea societatii Roman din Brasov, as vrea sa ajut aceasta cercetare si sa prezint cateva detalii – evident cunoscute inca din acea perioada:

S.C. ROMAN-SA Brasov a fost cuprinsa in lista celor 64 societati comerciale cuprinse in portofoliul de societati comerciale mari si foarte mari, convenit de Guvernul Romaniei cu Banca Mondiala si Fondul Monetar International, prin intermediul reprezentantului sau oficial, negociatorul -sef Traian BASESCU, numit oficial in aceasta functie prin HG 374/1998.

Alte articole:   FOTO Expoziție de pisici de rasă, la Castelul Bran

Scopul declarat al realizarii acestor privatizari accelerate, printre care s-a aflat si ROMAN-SA Brasov, cu ajutorul bancilor internationale de investitii selectate prin acest Program de Ajustare Structurala a Sectorului Privat (mai cunoscut sub numele de PSAL) era de transformare a economiei Romaniei intr-una preponderent privata si atingerea tintelor de aderare la UE, in speta de transformare a economiei intr-una functionala de piata, care sa faca fata presiunilor concurentiale din interiorul UE dupa momentru accederii Romaniei la aceasta structura statala…“, notează Năstase pe blocul lui AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.