blog-logo

Redeschiderea Spitalului din Codlea: bla-bla-uri cu miticii de Bucureşti

Redeschiderea Spitalului din Codlea: bla-bla-uri cu miticii de Bucureşti

Spitalul Codlea. Foto: codlea-info

16.40 „Discuţiile sunt în toi şi vor continua şi zilele următoare“, notează ultimele informaţii Erwin Albu pe blogul său.

Din păcate, aşa cum ne aşteptam, faci o comisie ca să îngropi lucrurile…

Pe de altă parte, Erwin previzează faptul că miercuri, 28 septembrie, va avea loc un nou termen în cadrul procesului aflat pe rol împotriva Hotărârii de Guvern. Ar fi primul termen al derulării propriu-zise pe fond a procesului. „La propunerea mea, am hotărât, de comun acord, să cerem o amânare şi nejudecarea la această dată. În acest fel nici nu suntem puşi, noi codlenii, în situaţia de a renunţa prematur la proces, fără a cunoaşte rezultate concrete şi finale ale demersurilor de redeschidere“, spune Erwin.

Procedural, dar şi strategic, aici greşeşte, pentru că nu are rost să pui instanţa în aşteptare: cu ce dăuna urgentării redeschiderii Spitalului din Codlea o sentinţă favorabilă? Mai mult, Erwin renunţă în negocierele cu bucureştenii de un foarte mare atuu: posibilitatea de a avea o sentinţă favorabilă!

Din pcăate, această decizie a luat-o singur, fără să se consulte cu oamenii pe care i-a chemat de fiecare dată în stradă…

Alte articole:   INFORMARE

8.00 Mai ceva ca într-o piesă de teatru absurd, astăzi are loc un nou episod din telenovele redeschiderii Spitului din Codlea. După ce Guvernul a hotărât închiderea unităţii medciale, acum aceiaşi reprezentanţi ai Executivului caută „soluţii“ pentru rezolvarea problemei.

Protestele de stradă şi o hotărâre judecătorească stau la baza acestei schimbări de atitudine a Guvernului. Erwin Albu, cel care a stat la baza protestelor din Codlea, va fi prezent la discuţiile de la Bucureşti şi a promis că revine, după amiază, cu informaţii „la cald“.

Credeţi că se va rezolva problema? Când?

Cum ar tebuie sancţionaţi cei care au decis închiderea spitalului, iar acum se bat cu pumnul în piept că îl salvează?

Distribuie dacă îți place!
 1. Bună ziua,
  Vă voi explica raţionamentul meu cu privire la termenul de miercuri de la Curtea de Apel, despre care faceţi referire în articolul dvs:
  1. Din 2 august avem o decizie oricum favorabilă şi EXECUTORIE, dar nepusă în practică. Aşadar, ne dăm seama cam cât valorează o sentinţă în România…
  2. Suntem în toiul discuţiilor pentru redeschidere. Din păcate, este mai uşor să închizi un spital, decât să îl redeschizi. Când părţile discută clar soluţionarea problemei, instanţa este pusă în mod normal, în „stand by”. E mult mai bine aşa, decât cum se grăbeau unii deja să renunţe la proces.
  3. Eu cred cu tărie în dreptatea noastră, însă nu putem fi foarte siguri de deznodământul procesului…mai ales după cum am văzut că a fost începută şi condusă acţiunea de către juriştii primăriei.
  3. Cetăţenii s-au adunat şi azi în faţa spitalului şi am comunicat cu ei telefonic.
  4. Dialogul este acum metoda, şi nu de pe poziţii de forţă (pe care le vom relua, cu siguranţă, dacă lucrurile se împotmolesc din nou), o dată cu deschiderea de care dă acum dovadă ministerul (într-un final, după luni de proteste…). Desigur că acest dialog trebuia să se întâmple mult mai devreme, cum am tot cerut-o, de altfel, de fiecare dată în stradă.
  Şi ar mai fi multe de scris 🙂

  Reply
 2. nu comentez decat punctul 2: din poziţia Dvs. inteleg ca aveti dubii ca instanta nu va pronunta o sentinta corecta? Pai Justitia este singura arma care v-a ramas in acest razboi. si vom ami avea ocazia sa vorbim despre ce inseamna discutiile cu o comisie de stat, care tebuie sa repare lucrurile pe principiul prostul arunca o piatra in lac, iar yece destepti trebuie sa o scoata. din pacate, am indoiala ca „desteptii“ de la Bucuresti, in acest caz, vor sa scoata piatra din lac….

  Reply
 3. E mai degrabă aşa:
  Pe de o parte nu am încredere prea multă în juriştii primăriei Codlea, care au ţinut-o întruna în vicii de procedură, iar pe de altă parte aş putea exemplifica cu o situaţie când doi soţi au un proces de partaj, dar ajung să poată purta o discuţie, deci pun pe „hold” termenul de judecată care le bate la uşă, în speranţa, nu certitudinea, că se vor înţelege. Apoi nu vorbim decât de primul termen al unui posibil îndelungat proces pe fond. Nicidecum nu s-ar fi dat acum vreo sentinţă. A nu se confunda cu termenul de recurs pentru sentinţa de suspendare din 2 august, care este altceva decât ceea ce am avea miercuri,care este pe 2 decembrie (nu scriu că ar confunda cineva, dar preventiv).

  Vă înţeleg neîncrederea şi pot să confirm că avem grijă să nu ne îmbătăm cu apă rece. Dar din moment ce am fost invitaţi totuşi la discuţii, dăm dovadă, tot noi măcar, de politeţe şi civilizaţie ardelenească…
  De o fi una,de o fi alta….sigur aflăm.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.