blog-logo

Concert la Biserica Neagră, la final de stagiune

Concert la Biserica Neagră, la final de stagiune

Biserica Neagră

Cea de-a 59-a stagiune a concertelor estivale de orgă de la Biserica Neagră a ajuns la final. Concertul de închidere va avea loc marţi, 27 septembrie, de la ora 18.00, şi îi va avea ca protagonişti pe organiştii braşoveni Paul Cristian, Hans Eckart şi Steffen Markus Schlandt.

„Începând cu anul 1953, concertele de orgă de la Biserica Neagră au devenit din ce în ce mai cunoscute pentru braşoveni dar şi pentru turişti. Cele 34 de concerte din stagiunea 2011 au avut o medie a publicului de 175 de persoane per concert. Compozitorii sărbătoriţi au fost Georg Böhm, Franz Liszt, Marcel Dupré, August Gottfried Ritter. În afara acestora au răsunat lucrări a 37 de compozitori, în frunte cu J.S. Bach cu circa 60 de lucrări”, a declarat organistul Hans Eckart Schlandt, coordonatorul stagiunii estivale.

Pentru acest final de stagiune organizatorii au pregătit un program special ce va reprezenta un periplu prin muzica de orgă europeană şi americană, însoţită de proiecţia video a unor imagini cu instrumente istorice reprezentative pentru muzica interpretată. Vor putea fi audiate lucrări ale unor compozitori precum Johann Sebastian Bach, George Enescu, Franz Liszt sau Léon Boëllmann.

Alte articole:   INFORMARE

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.