blog-logo

Circ ieftin și de calitate inferioară la Comisia de Dialog Social, convocată la solicitarea sindicaliștilor din „Cartel Alfa”

Circ ieftin și de calitate inferioară la Comisia de Dialog Social, convocată la solicitarea sindicaliștilor din „Cartel Alfa”

Liviu Lupu (PSD), omul de afaceri care asigură mâncarea în Spitalul Judeţean

Mâncarea și paza bolnavilor de la Spitalul Județean aflată în „grija” afaceristului Liviu Lupu (PSD) din anul 2003 au ajuns mărul discordiei dintre Prefectură și Consiliul Județean.
Până să treacă la discuțiile legate de suspiciunile sindicatelor cu privire la faptul că societatea care asigură mâncarea bolnavilor de la Spitalul Județean, prefectul Ion Gonțea și președintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Județean – Sebastian Grapă, au avut grijă să delecteze audiența cu un „specatacol” desprins parcă, din mahalalele de altădată.
Cei care au solicitat întâlnirea Comisiei de Dialog Social, membrii „Cartel Alfa”, au fost luați pe nepregătite de prezentarea tehnică și argumentată făcută de şeful Direcției de Sănătate a Consiliului Județean – doctorul Gabriel Stanciu, motiv pentru care au ajuns la concluzia că și următoarea ședință a comisiei va avea același subiect.
„Tânărul”, așa cum la numit prefectul Ion Gonțea pe Sebastian Grapă, ne-a asigurat de faptul că tot circul pornit în jurul porțiilor cu mâncare și al pazei de la Spitalul Județean se bazează pe o simplă informație pe care ar fi primit-o liderul sindical Fănică Gabor, potrivit  căreia consumurile companiei care se ocupă de prepararea hranei pentru bolnavi nu ar fi contorizate separat de cele ale spitalului și ar intra în cheltuielile bugetului județean.
În acest context, prefectul Ion Gonțea a propus constituirea unei comisii de audit care să verifice modul de externalizare a serviciilor de preparare a hranei și de pază de la Spitalul Județean.
Dându-i credit, parțial, lui Sebastian Grapă,  rămânem momentan la ideea că sindicaliștii sunt cu adevărat îngrijorați de mâncarea și de paza bolnavilor de la Spitalul Județean și nu sunt folosiți într-o dispută care nu este a lor și în urma căreia nu au nimic de câștigat.
Până la o următoare confruntare a minților luminate din Comisia de Dialog Social, avem în vedere semnalul de alarmă tras de doctorul Gabriel Stanciu, cu privire la faptul că, din luna octombrie, Spitalul Județean nu mai are bani să funcționeze, dar suntem convinși că până atunci activitatea de asigurare a fondurilor necesare Spitalului Județean nu va fi externalizată sub nicio formă.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Consiliul Local Brașov a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit în Noua

Leave a Reply

Your email address will not be published.