blog-logo

Amânare în procesul avocatului-profesor de la drept care a luat mită

Amânare în procesul avocatului-profesor de la drept care a luat mită

Gheorghe Achim. Foto: Adevărul

Avocatul braşovean Gheorghe Achim, profesor universitar la Facultatea de Drept din Braşov şi avocat în Baroul Braşov, s-a prezentat, miercuri, la Curtea de Apel Braşov, la primul termen în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, instanţa acordând un nou termen pentru 16 noiembrie.

Decizia Curţii de Apel Braşov privind acordarea unui nou termen în proces a fost luată ca urmare a solicitării avocatului de a-i fi strămutat dosarul la o altă instanţă.Achim a fost trimis în judecată, la începutul lunii septembrie, de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov pentru luare de mită, iar o fostă studentă de-a sa, Niţă Otilia Valentina, în prezent consilier juridic la Primăria localităţii Măgura, este cercetată, în acelaşi dosar, pentru dare de mită.

Alte articole:   Cu cât va fi majorat salariul minim. Marius Budăi: Se impune această măsură

Avocatul şi profesorul Achim a solicitat ca dosarul său să fie strămutat la o altă instanţă din ţară ţinând cont de faptul că profesează ca avocat în Baroul Braşov, solicitare care va fi analizată, la data de 4 noiembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Următorul termen fixat în acest dosar de Curtea de Apel Braşov este 16 noiembrie, termen până la care va fi analizată şi solicitarea de strămutare.

Procurorii DNA Braşov au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Achim, avocat în cadrul Baroului Braşov, în sarcina căruia s-au reţinut patru infracţiuni de luare de mită în valoare totală de 1.500 de euro, bani pe care profesorul i-ar fi solicitat în schimbul unor lucrări de diplomă gata făcute, în perioada 2005-2006.

Alte articole:   Castelele Peleş, Bran și Salina Turda, emblemele cu care autorităţile vor să promoveze România turistică

Fosta sa studentă Niţă Otilia Valentina a ajuns, din denunţător în acuzat, deoarece, în prezent fiind consilier juridic la Primăria Măgura şi fiind cercetată pentru dare de mită, după ce a terminat facultatea cu o lucrare de diplomă cumpărată cu 400 de euro de la profesorul Achim, potrivit anchetatorilor.

 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate