Castelul Bran, o afacere de un milion de euro şi peste 500.000 de vizitatori

Castelul Bran, o afacere de un milion de euro şi peste 500.000 de vizitatori

Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din judetul Brasov, lucru care ne claseaza pe locul III in topul celor mai vizitate orase din Romania. Turistii pot vedea acum 23 de camere, numar dublu fata de perioada cand Branul facea parte din patrimoniul national.

Majoritatea pieselor de mobilier expuse au fost cumparate din consignatii din Italia si dateaza din aceeasi perioada cu piesele originale. Din pacate, vizitatorii pot vedea foarte putine obiecte care au apartinut familiei regale. Printre acestea se afla costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale si un pumnal ale regelui Ferdinad, dar si cartea de oaspeti a reginei Maria si a principesei Ileana.

Alte articole:   Salariaţii hărţuiţi moral la locurile de muncă vor putea cere despăgubiri angajatorilor

Biletele de intrare la Castelul Bran costa intre 5 si 20 de lei, iar in 2010 peste 518.000 turisti au vizitat muzeul. Profitul insa nu vine doar din vanzarea de bilete, ci si suvenirurile comercializate la magazinul din curte si organizarea de evenimente.

„Avem foate multe evenimente private. Joi, de exemplu, avem un un eveniment corporatist, cel mai mare pe care l-am organizat pana acum in castel, la care participa 220 de persoane”, a spus Alexandru Priscu, PR la Castelul Bran.

In plus, proprietarii au de gand sa deschida o cafenea-muzeu si sa amenajeze spatii de cazare in fosta casa a administratorului. „Amenajarile sunt aproape finalizate. Mai asteptam doar mobilierul pentru camere, care este facut la comanda, si speram ca in doua saptamani sa ii dam drumul”, a mai spus Priscu.

Alte articole:   A fost actualizată lista statelor din „zona galbenă”. Cine intră de mâine în carantină, la întoarcerea în țară

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. […] Castelul Bran, o afacere de un milion de euro și peste 500.000 de vizitatori TweetCastelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din judetul Brasov, lucru care ne claseaza pe locul III in topul celor mai vizitate orase din Romania. Turistii pot vedea acum 23 de camere, numar dublu fata de perioada cand Branul facea parte din patrimoniul national. Citește mai multe pe newsbv.ro […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate