blog-logo

Program special de vizitare şi intrare liberă la Biserica Neagră

Program special de vizitare şi intrare liberă la Biserica Neagră

Biserica Neagră

Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice C.A. din România anunţă modificarea programului de vizitare a Bisericii Negre pentru data de 17 septembrie a.c. Datorită celei de-a XXI-a întâlniri a saşilor din Transilvania, ce va avea loc în acest an la Braşov, turiştii vor putea vizita biserica între orele 12.00 – 18.00, intrarea fiind liberă în această zi.

Cu ocazia întâlnirii saşilor, organizată de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din Judeţul Braşov, Biserica Neagră va găzdui slujba festivă dedicată acestui eveniment la care sunt aşteptaţi peste 2000 de saşi din Transilvania şi străinătate. După terminarea slujbei, începând cu ora 12.00, publicul larg va putea vizita gratuit biserica şi va beneficia de ghidaj în trei limbi: română, germană şi engleză.
„Prin deviza întâlnirii saşilor din acest an, ’Trecutul marchează viitorul – 800 de ani în Ţara Bârsei’, reamintim faptul că avem o mare responsabilitate prin moştenirea lăsată de înaintaşii noştri. În vederea păstrării acesteia pentru generaţiile viitoare, este nevoie de un efort comun al actorilor din sfera publică şi privată. Biserica Neagră, expresie a credinţei comunităţii noastre, este unul dintre elementele exponenţiale ale acestei moşteniri, de aceea dorim să împărtăşim cu toţi braşovenii valorile ce se regăsesc aici”, a declarat prim-preotul Christian Plajer, Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice C.A. din România.

De luni, 19 septembrie a.c. se va trece la programul de vizitare din perioada rece a anului, care este de luni până sâmbătă, între orele 10.00 – 15.30.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Restricții de circulație, în centrul Brașovului, de 1 Decembrie

Leave a Reply

Your email address will not be published.