Povestea scriitorului – autopsier

Povestea scriitorului – autopsier

George Florin Tănăselea (62 de ani)  a lucrat timp de şapte ani la Insitutul de Medicină Legală, şi-a concentrat viaţa în 10 volume, din care doar unul a văzut deocamdată lumina tiparului.

Braşovean la origini, asistent histopatolog de meserie, scriitor cu talent înnăscut, George Florin Tănăselea (62 de ani) a renunţat la Braşov în anul 1997, când a decis să se mute la Cluj, pentru a-şi construi o nouă viaţă alături de femeia care i-a câştigat inima. El a renunţat la slujba de asistent histopatolog şi s-a aruncat în necunoscut. „Nu a fost uşor, la început. Primii ani nu-mi găsisem de lucru, aş fi putut scrie o veritabilă carte de bucate care să cuprindă meniuri de criză, cum ar fi mămăliga cu muştar, de exemplu”, îşi aminteşte scriitorul. După trei ani grei, a reuşit să se angajeze. Ca vânzător de ziare. „De astăzi sunt… vânzător de ziare! Cu acte în regulă, cu tarabă, cu… cochetăria de rigoare! Voi şi citi «toate alea»?”, notează, în „Certificate”, volum lansat în 2009, Florin Tănăselea.

Jurnalul morţii

Meseria de vânzător de ziare este succedată de o alta, cea de autopsier. „Am găsit prin Forţele de Muncă un loc liber la Institutul de Meidicină Legală (IML). Fiind histopatolog, am considerat că mi se potriveşte”, explică bărbatul. A lucrat aici din 2002 şi până anul trecut, aproximativ opt ani. Greu de crezut că mâinile fine ale bărbatului au tăiat în „carne moartă” de mai bine de 1.000 de ori. „M-am obişnuit, asistasem la autopsii şi la Braşov. Să le fac chiar eu… A fost o schimbare, dar la care m-am adaptat”, mărturiseşte Florin Tănăselea, pentru Adevărul.

Alte articole:   Lucruri pe care trebuie să le înțeleagă orice partid care preia guvernarea
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap