blog-logo

„Păduchii“ francezi care căpuşează economia braşoveană

„Păduchii“ francezi care căpuşează economia braşoveană

Nu ştiu alţii cum sunt, dar când văd cum toată gargara de mitici dâmboviţeni se năpusteşte ca o armată de termite să-şi de cu părerea pe o schemă pe care nu o înţelege, nu pot să nu mă prăpădesc de râs. Sunt atât de inutili şi de incoerenţi, că francezii ne râd în nas şi iar ne ridiculizează.

Dar haideţi să vedem de ce le plac francezilor „păduchii“ români.

 •  De exemplu, oare ce spune Jean Louis Muscle, cel care se ocupă de destinele Eurocopter? Chiar ne facem că nu ştim ce jocuri s-au făcut ca să intre mademoazelele în ritm de Moulin Rouge la Ghimbav?
 • Sau, să ne facem că plouă că chiloţarul şef de la Săcele îşi bate joc de femeile pe care le angajează şi le plăteşte cu un salariu pe care nici sclavii nu l-ar accepta?
 • Sau, să aducem în discuţii baletul pe care l-a făcut în materie de termoficare ex-consulul onorific al Franţei, Roger Lapis, care a „halit“ o cârcă de bani de la braşoveni, dar nu i-a plătit pe furnizori?
Alte articole:   A crescut tariful la energia termică furnizată în sistem centralizat la Brașov

Ăştia sunt o parte din miticii francofoni care se rup în figuri la Braşov. Ei vor să caute profit în pubelele de gunoi, aşa cum spun extremiştii televizionişti rârâiţi invocând pamfletul. Dar, despre cine vorbim? Beţivii care au făcut zi naţională din ziua evadării în masă dintr-o puşcărie??

Şi nu este doar părerea mea.

Cele de mai jos le-am găsit AICI

Zău nu înţeleg de ce se inflamează toată lumea pentru că, în nu ştiu ce emisiune care insistă că e umoristică, francezii ne-ar fi făcut păduchioşi şi aşa mai departe. E cusută cu aţă albă, parol! Nu vedeţi, bre, că cineva vrea să ne strice cu francezii şi bagă zâzanie? Nu e atât de evident că mizeria aia nu are legătură cu Franţa şi franţujii? Ia uitaţi-vă atenţi la imaginile alea şi o să vă daţi seama.

Alte articole:   Consiliul Local Brașov a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit în Noua

– În imagini toţi ăia sunt albi. Ori se ştie bine că francezii sunt tuciurii cu părul creţ.

– Emisiunea aia a fost difuzată la o oră la care majoritatea franţujilor sunt la moschee, implorându-l pe Allah.

– Francezii nu au umor. Singurele glume reuşite sunt maşinile franţuzeşti.

– Nimeni în Franţa nu are timp de caterincă ieftină. Acolo toată lumea munceşte non-stop. Cei mai mulţi sapă la linia Maginot, iar cei rămaşi lucrează la noi modele de pantofi cu toc de 38 cm pentru preşedintele lor.

– N-ai cum să mai faci bancuri pe seama altora când îl ai preşedinte pe unul ca Sarkozy.

Alte articole:   S-au majorat tarifele la transportul pe cablu în Poiana Brașov

– Cum să te superi pe o naţie care a făcut zi naţională din ziua evadării în masă dintr-o puşcărie? Lejourdegloiretarive.

– Teama de păduchi a franţujilor n-ar mai fi o problemă dacă femeile lor s-ar mai epila din când în când. Că veni vorba, la ce foloseau beţişoarele cu care se scărpinau aristocraţii lor pe sub peruci?

– Parfumurile franţuzeşti sunt renumite în lume, s-au născut dintr-o lungă luptă cu duhoarea. Noi folosim săpunul.

– Cu francezii te poţi împrieteni foarte uşor dacă le dai o banană şi-i laşi să se legene în copaci.

– Salutul tradiţional al francezilor, salam aleikum, habibi, ne arată că ei sunt, de fapt, un popor prietenos şi paşnic.

 

Distribuie dacă îți place!
 1. Buna Dan si ceilalti cititori,

  in primul rand as dori sa adaug ca sunt un patriot (chiar daca nu nationalist)care S-A INTORS dupa 8 ani si jumatate de Germania in Romania. Motivatia (a trebuit sa imi conving si sotia cumva a fost ca si aici se traieste bine daca muncesti). Astazi nu mai sunt atat de sigur.

  referitor la articolul de mai sus as dori sa fac cateva precizari:
  1. Cum necum Eurocopter este SINGURA fabrica de ibndustrie grea din Brasov care mai functioneaza si si-a pastrat profilul.
  2. Bineinteles ca si francezii au uscaturile lor. Ba chiar multi plecati din Franta si pripasiti pe aici. Dar daca tot iei exemplele cu investitori francezi ai uitati cativa mai mici cum ar fi:
  – Dacia Pitesti – cel mai mare contribuabil la PIB din Romania – 15.000 angajati
  – LaFarge
  – Autoliv (5 fabrici in Romania dintre care trei la Brasov).
  – Airbus etc.

  In afara de asta nu prea cunosc francezi care mananca lebede in Codlea, nici care fura gaini din cotet. Mai putini cei care cauta in gunoaie sau isi trimit copiii la cersit. Pe langa asta nu Parisul se numea Marele Bucuresti ci invers. Henri Coanda si-a definitivat cercetarile in Franta si SG a cumparat BRD si nu invers.

  Frumos gestul de aparare a patriei dar e cumva hilar sa plecam la lupta „in fundul gol”. Din pacate acei satirici au fost foarte generosi cu noi, realitatea este mult mai crunta decat isi inchipuie ei.
  Si numai faptul de a trai intr-un MUNICIPIU care nu are spital, judecatorie, serviciu inmatriculari (unde acestea sunt conditii Sine Qua Non pentru EXISTENTA unui municiiu) ar fi de ras daca nu ar fi de plans.

  Cu stima,
  Dorin Saramet

  Reply
 2. […] ŞI „Păduchii“ francezi care căpuşează economia braşoveană Articole […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.