blog-logo

Cad blocuri pe Carpaţilor! Autorităţile pregătesc o groapă comună?

Cad blocuri pe Carpaţilor! Autorităţile pregătesc o groapă comună?

Locatarii unui bloc din Braşov sunt disperaţi pentru că imobilul în care sunt peste 70 de apartamente se poate prăbuşi în orice moment. Fundaţia blocului s-a deplasat, iar pereţii aiu început să se fisureze din cauza unei gropi cu o adâncime de 8 metri, la doar 5 metri distanţă de fundaţia blocului. Şantierul a fost abandonat în urmă cu trei ani, iar gropa a rămas nesecurizată, astfel încât, pericolul de prăbuşire este iminent, dat fiind faptul că pământul a migrat.

La începutul anului 2008 S.C. CONSECOM SRL a început construcţia unei clădiri ce urma a fi cu zece etaje, la o distanţă de numai 5 metri de fundaţia blocului de locuinţe. Deşi lucrările au fost abandonate, în urmă cu 3 ani, groapa pentru fundaţie a rămas neacoperită, punând în pericol viaţa a peste 200 de locatari.

În ciuda faptului că proprietarii au făcute nenumărate sesizări la Primăria Braşov şi nu numai, şantierul abandonat continuă să consituie un pericol, atât pentru locatari cât şi pentru copiii care se joacă în acel perimetru.

Alte articole:   Cum să cumperi un frigider - Ghid în 3 pași pentru a obține cel mai bun preț

Pe parcursul ultimului an, atât purtătorul de cuvânt al primăriei cât şi viceprimarul Adrian Gabor i-a asigurat pe locatari că în cazul în care, proprietarul nu va continua lucrările, în termen de 30 de zile, vor dispune acoperirea gropii, urmând ca proprietarul să uporte contravaloarea lucrării. Au trecut de 20 de ori câte 30 de zile şi groapa care poate deveni în orice moment cimitirul proprietarilor aşteaptă să se producă catastrofa.

Primăria este în culpă, dar „uită“ să intre în legalitate

Conform proiectului, în spatele unităţii de Pompieri de pe strada Berzei urma să fie ridicat un bloc cu parter şi zece etaje, iar beneficiarii erau Primăria Braşov şi o firmă privată. Însă, potrivit purtătorului de cuvânt al municipalităţii, Sorin Toarcea, doar o parte din teren aparţinea Primăriei, iar Consiliul Local a decis în 2007 încetarea contractului de asociere şi vânzarea terenului către societatea privată. Cu alte cuvinte, „ustoroi nu a mâncat, gura nu le miroase“ edililor care au acceptat tacit situaţia incredibilă. Mai mult, acum municipalitatea se face că ar vrea să găsească o soluţie juridică pentru a putea să acopere fundaţia. (Oare Legea privind disciplina în construcţii nu este clară? Ia domnul primar Geporge Scripcaru, vicepreşedinte al PDL la nivel naţional, nu ar fi putut să o lămurească la nivel de Guvern, dacă este atât de proastă?)

Alte articole:   FC Brașov, prohodul sau prăpădul? DNA a cerut Primăriei Brașov actele privind implicarea la club

În schimb, în24 august 2010, Primăria Braşov se face că ia măsuri şi a avertizat compania Consecom SRL ca măsuri în cel mult 24 de ore să consolieze malurilor fundaţiei, după ce au apărut mai multe fisuri între trotuar şi soclul blocului alăturat, iar terenul s-a surpat.

Viceprimarul Adrian Gabor a delcarat pentru „Adevărul“  că dezvoltatorul nu mai deţine autorizaţie de construcţie şi că, dacă ar vrea să o reînnoiască, trebuie să rezolve problemele apărute. „Au trecut deja trei ani de la sistarea lucrărilor, iar autorizaţia de construcţie a expirat. Noi i-am invitat pe reprezentanţii dezvoltatorului la Primărie, pentru a discuta despre situaţia creată”, ne-a spus Gabor.

Alte articole:   FC Brașov, prohodul sau prăpădul? DNA a cerut Primăriei Brașov actele privind implicarea la club

OK! autorizaţia a expirat, dar amenda pentru cele ce se petrec acolo unde este?? Că aşa zice legea. „Sau pentru unii mumă, pentru alţii ciumă?“, se întreabă unul dintre locatarii blocului.

Distribuie dacă îți place!
 1. situatia e asa pt ca acea constructie urma sa fie executata de o firma de casa a pdl…degeaba ii someaza primaria si ameninta cu amenda..nu au competenta…MLAPT ar putea..dar si acolo e un pdl-ist…enigma ramane-a cui e acum terenul? nu firma ci persoana din spate…asa aflam de ce au curaj sa-l oblige sa rezolve problema gropii si a pericolului

  Reply
 2. @ profu …. si tu sti ca e „firma de casa a pdl” de unde? Hai mai fiti seriosi si lasati macar siturile noi in pace. Ne-am saturat de intoxicarile aruncate aiurea, fara probe.

  Reply
  • este de notorietate faptul ca tot ce s-a construit in brasov, inclusiv blocurile lui ionita de pe carpatilor s-a facut cu o felie pt scripcaru si compania…cine a dispus concesionarea terenului? prin cine s-au livrat materialele pt interioare?? ce firma a amenajat podul si a obtinut avizele psi? poftim????!!!

   Reply
 3. pt cine mai are neclaritati…poate cauta in arhiva ziarului Ghimpele de Brasov din iulie sau august 2008 si pe doua pagini..de miez de ziar..poate afla toata povestea..
  intoxicari ale opozitiei..ha ha ha

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.