blog-logo

Turist braşovean de 72 de ani, pierdut în Masivul Retezat

Turist braşovean de 72 de ani, pierdut în Masivul Retezat

Foto: Arhivă

Un bărbat de 72 de ani, din Braşov, este căutat, la această oră, în Masivul Retezat, de echipe ale Serviciului Public Salvamont Hunedoara, operaţiunile desfăşurându-se în zona ”Porţile Închise”, la 2.300 de metri altitudine, în condiţiile în care temperatura aerului a scăzut în cursul nopţii sub limita de îngheţ.

„Căutările au început vineri după-amiază şi s-au încheiat după miezul nopţii din cauza condiţiilor meteo grele: viscol cu o viteză a vântului de 120 de kilometri la oră şi o temperatură ce a coborât sub zero grade. Patru echipe de salvamontişti au reluat operaţiunea sâmbătă dimineaţa şi sperăm să-l găsim pe bărbat, mai ales că vremea a început să se schimbe. Zona ‘Porţile Închise’ este una dificilă, fiind situată la o altitudine de 2.300 de metri”, a declarat şeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Persoana căutată de salvamontişti urcase pe munte împreună cu un prieten de 80 de ani, cei doi intenţionând să parcurgă un traseu dificil care începea la cabana Pietrele şi se îndrepta spre cabana Genţiana, prin Curmătura Bucurii, lacul Bucura, vârfurile Peleaga, Păpuşa, până la Porţile Închise.
La un moment dat, cei doi s-au despărţit, iar bărbatul de 80 de ani a plecat pe un drum forestier spre Tăul Ţapului. Obosit, acesta a ajuns, după o zi, vineri, la cabana Pietrele, unde a constatat absenţa prietenului său şi a anunţat Salvamontul. Turistul a relatat că persoana dispărută ar fi trebuit să ajungă la cabană urmând un traseu prin zona lacului Galeşu.

Alte articole:   MASSIF: Abonamente la prețuri speciale pentru brașoveni

Peste 20 de salvamontişti participă la operaţiunile de căutare ale persoanei dispărute, salvatorii acţionând în partea central-nord-vestică a Masivului Retezat.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.