blog-logo

Razie a inspectorilor muncii în Braşov

Razie a inspectorilor muncii în Braşov

Sediul Inspectoratului Teritorial de Munca Braşov

Mai multe echipe formate din angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Jandarmeriei au declanşat o amplă acţiune de control la nivelul municipiului Braşov.

Din primele informaţii, sunt verificate contractele de muncă ale salariaţilor, pentru combaterea muncii „la negru“. Controlul a fost unul fulger, iar muncitorii, care lucrau la construcţia unor case, din zona Bunloc şi Dâmbu Morii, nu se aşteptau că lucrarările le vor fi inspectate chiar de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă. Inspectorii vor continua controalele pe şantiere pe tot parcursul zilei. „Angajatorii riscă amenzi cuprinse între 100 şi 200 de milioane, pentru fiecare persoană care nu are încheiat contract de muncă. Dacă numărul angajaţilor la negru depăşeşte cinci patronul riscă amendă penală sau închisoare de până la doi ani. Şi muncitorii pot fi amendaţi cu o sumă cuprinsă între 5 şi 10 milioane de lei, dar dacă cooperează cu noi, într-o primă fază li se aplică doar un avertisment”, a precizat Bogdan Roman, şeful ITM Braşov.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   ITM Brașov, amenzi de aproape 200.000 de lei, în septembrie! Care au fost principalele nereguli constatate?

Leave a Reply

Your email address will not be published.