Revoluţionarii nu mai vor revoluţionari impostori

Revoluţionarii nu mai vor revoluţionari impostori
Revolutionarii brasoveni

Revolutionarii brasoveni

Blocul Naţional al Revoluţionarilor a remis presei un comunicat după Congresul de la Timişoara, din 3 septembrie. Pe alocuri, e chiar amuzant. Revoluţionarii spun ca nu mai vor impostori printre ei. Din păcate, mulţi au fost făcuţi revoluţionari cu acordul lo0r tacit. Dar, tot este bine că s-a spart „buboiul“. Mai jos aveti comunicatul lor de presa.

„Deteriorarea rapidă a nivelului de trai precum şi campania mediatică devastatoare declanşată de unele mijloace mas-media – cele mai multe aparţinând unor foşti securişti recunoscuţi – împotriva drepturilor acordate prin lege revoluţionarilor a determinat Blocul Naţional al Revoluţionarilor, să organizeze sîmbătă, 3 septembrie un Congres extraordinar în însăşi inima Revoluţiei române, la Timişoara.

Revoluţionarii sunt considerati responsabili pe bună dreptate de întreaga societate civilă – şi se simt responsabili! – pentru parcursul României în drumul său spre libertate, democraţie, prosperitate. Încă de la începutul anilor ’90 o seamă de „analişti politici” sau „istorici” contrafăcuţi, gen Alexandru Stoenescu, aflaţi în solda cercurilor revanşarde ale fostei securităţi şi vechii nomenclaturi de partid din linia a doua au  început să acrediteze ideea că în România nu a avut loc o revoluţie ci o „lovitură de palat”, o „agitaţie de stradă”, o „răzmeriţă împotriva lui Ceauşescu” etc. Ştiinţa politică a definit revoluţia ca un instrument, o mişcare socială prin care sunt schimbate relaţiile şi modul de producţie într-un stat. Este exact ce a făcut Revoluţia din Dec.’89, care a înlăturat comunismul şi a instaurat capitalismul în România. Revoluţie făcută nu de serviciile de spionaj străine (chiar dacă unele au susţinut căderea lui Ceauşescu), nu de securitate sau de potentaţii comunişti cu vederi „umaniste”, nu de armată ci de poporul român ridicat la luptă de o mână de temerari, de „nebuni frumoşi”, care şi-au riscat viaţa, iar unii au şi plătit cu ea, pentru înlăturarea dictatorului şi a sistemului comunist, destructiv pentru fiinţa umană. Prin „revoltă de palat” schimbi un guvern sau un rege, nu schimbi un mod de producţie.
Trebuie subliniat faptul ca liderul  Revolutiei  Romane din Decembrie a fost Ion Iliescu care si-a asumat impreuna cu cei care l-au urmat riscuri enorme in lupta cu sistemul comunist condus de cuplul dictatorial Ceausescu pe care l-au invins.
Totodata Congresul a respins toate interpretarile  facute de impostorii condusi de Maries-Costin-Banutoiu, nerecunoscand actiunile „negustorilor de certificate” care intruniti la Bucuresti incearca sa preia miscarea revolutionara pentru a o subordona dictaturii portocalii.
Revolutionarii ramasi liberi in BNR’89 si fideli idealurilor din Decembrie’89 au hotarat la Timisoara convocarea unui Congres al BNR’89 si al tuturor revolutionarilor liberi la Bucuresti pe data de 24 septembrie la Palatul Parlamentului orele 11. Nu vom recunoaste convocarile si manipularile facute prin SSPR de George Costin.
Congresul de la Timişoara, la care au participat 70 de asociaţii revoluţionare, inclusiv cele din inima Revoluţiei, a pus întrebarea: Oare cunoaşte cineva vreun revoluţionar îmbogăţit în urma acelor evenimente sau adevăraţii profitori sunt  cei care au jefuit cu neruşinare avuţia naţională, adunând averi de miliarde de euro?
Congresul a susţinut cu hotărâre eliminarea impostorilor din rândul revoluţionarilor.
Neaplicarea corecta a Legii 341/2004, lipsa de onestitate a unor secretari de stat  numiţi politic la SSPR precum şi a unor preşedinţi de asociaţii care au transformat acordarea certificatelor într-o afacere personală, au primit titlul de revoluţionar  o mulţime de impostori. De aici macularea, decredibilizarea pe bună dreptate a conceptului de revoluţionar în ochii opiniei publice. Iar principala vină aparţine lui George Costin, actualul secretar de stat, care a dat drumul pe bandă rulantă acestor impostori. Congresul a votat în unanimitate solicitarea schimbării imediate din funcţie a acestuia. S-a propus ca până atunci să fie pichetate Guvernul, Preşedinţia şi sediul DNA unde trenează dosarele de corupţie ale lui George Costin.
Sunt uitaţi cei împuşcaţi sau călcaţi sub şenilele tancurilor în Timişoara, Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov, Alba Iulia sau în alte localităţi, sunt uitaţi cei care au organizat manifestaţii şi au apărat baricade ÎNAINTE SI DUPA FUGA DICTATORULUI asa cum prevede legea pana in 25 decembrie.  Acestora li se datorează schimbarea regimului comunist. Vai de naţiunile care nu-şi respectă eroii! Mulţi dintre ei nu au astăzi decât un singur venit – indemnizaţia de revoluţionar. În timp ce denigratorii lor se lăfăie în palate şi circulă în limuzine luxoase. În Franţa, şi azi, urmaşii unora dintre cei care au făcut revoluţia franceză primesc, după 220 de ani, drepturile oferite atunci. Oare Guvernul Romaniei sau Parlamentul vor ruşina Istoria, procedând altfel?!“

Alte articole:   ANAF turează motoarele pentru începerea popririlor bancare
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.