20 de ani fără Mihai Ivăncescu, 15 ani cu turneul care-i poartă numele

20 de ani fără Mihai Ivăncescu, 15 ani cu turneul care-i poartă numele

Acum 20 de ani, la puntea dintre anii 2003-2004, se stingea din viață Mihai Ivănescu, personaj reprezentativ în fotbalul brașovean al ultimilor zeci de ani. Fotbalist, antrenor, arbitru, observator și conducător de club, „Mișu” Ivăncescu face parte și acum din „careul de ași” al „sportului rege” de la poalele Tâmpei. Careu exclusivist, format din singurii patru jucători care legitimați fiind la formația fanion a Brașovului (Steagul Roșu, FCM Brașov sau FC Brașov – indiferent cum s-a numit) au participat și au reprezentat comunitatea și România la cea mai importantă competiție internațională interțări: Cupa Mondială.

În memoria sa, an de an, la Brașov are loc Cupa „Mihai Ivăncescu” – turneu organizat de fiul său cel mic, Dragoș, eveniment care în acest an 2024 își va trăi ediția cu numărul 15. Se desfășoară în 15-30 iunie.

Născut în comuna Adâncata (județul Ialomița), la 22 martie 1942, Mihai Ivăncescu a decedat pe pat de spital, la Brașov, la 1 ianuarie 2004, la vârsta de doar 62 de ani. Își duce somnul de veci în cimitirul de pe Strada Iuliu Maniu, de lângă Primărie.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate