2 mai, termenul limită de dezbatere publică a Legii Tineretului

2 mai, termenul limită de dezbatere publică a Legii Tineretului

Ministerul Tineretului și Sportului a sărbătorit Ziua Națională a Tineretului împreună cu 19 organizații neguvernamentale de tineret discutând despre implicarea activă a tinerilor în luarea deciziilor care-i privesc.

Şapte miniștri din Guvernul Sorin Grindeanu au stat la aceeași masă și au discutat cu aproximativ 40 de reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de/pentru tineret despre tineri și politicile de tineret actuale, ca parte a demersurilor Guvernului de consultare, implicare și participare a tinerilor la luarea deciziilor care îi privesc.

La eveniment au fost prezenți Ministrul Tineretului și Sportului, Marius-Alexandru Dunca și membrii ai Guvernului: Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, Ministrul Sănătății, Florian Bodog, Ministrul Culturii și Identității Naționale, Ionuț Vulpescu, Ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, Ministrul Turismului,  Mircea-Titus Dobre, Ministrul delegat pentru Românii de Pretudindeni, Andreea Păstârnac, secretarul de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Adrian Marius Dobre, membri ai organizațiilor neguvernamentale care desfășoară programe pentru tineri și reprezentanți ai mass-media. Evenimentul a avut loc la  Complexul Cultural și Sportiv Tei.

Alte articole:   Valentin Făgărășian: Sfânta Înviere a Domnului este sărbătorită pe măsură şi în străinătate, oriunde există o suflare de român

Mesajul comun transmis de participanți a fost de implicare activă a tinerilor în viața socială și politică, în politicile publice care îi privesc, precum și de susținere a pro-activității tinerilor în cadrul comunității.

 “La mulți ani tuturor tinerilor și tuturor celor care se simt tineri! Ministerul Tineretului și Sportului susține fiecare inițiativă a tinerilor și pune accent pe concretizarea ideilor acestora în proiecte viabile care să vină în sprijinul tuturor tinerilor, cum este și Legea Tineretului pe care am avut-o în dezbatere publică până astăzi. Fac un apel către generația tânără să se pună accent pe valori, pe solidaritate, pe implicare cu scopul de a aduce plus-valoare. Avem nevoie ca tinerii să rămână să muncească în România, să construiască prezentul și viitorul deopotrivă.  Este important să existe o colaborare între tineri, prin dinamismul si forța lor de a mișca rapid lucrurile, însă este necesară și implicarea seniorilor, a experiențelor acumulate de aceștia, precum și sprijinul și deschiderea autorităților. Doar împreună vom reuși să ne atingem obiectivele!” a declarat Marius-Alexandru Dunca, Ministrul Tineretului și Sportului.

Ministerul Tineretului și Sportului este în proces de modificare a Legii Tinerilor 350/2006, document care nu a mai suferit modificări substanțiale de la adoptare. 2 mai a fost termenul limită pentru transmiterea sugestiilor din partea organizațiilor neguvernamentale, documentul actualizat urmând să fie supus unei dezbateri publice și ulterior avizului Guvernului.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate