16% din maşinile care circulă în Braşov prezintă pericol iminent de accidente

16% din maşinile care circulă în Braşov prezintă pericol iminent de accidente

Potrivit unui raport al Registrului Auto Român (RAR), privind situaţia tehnică a autoturismelor care circulă pe străzi, aproape 5%, adică 1.758 dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional prezentau pericol iminent de accidente.

În urma controalelor tehnice efectuate în trafic de inspectorii RAR, în primele 6 luni ale acestui an, s-a constatat că maşinile aveau defecţiuni grave la sistemele de frânare şi direcţie, la punţi şi fuzete.

Inspectorii RAR au verificat în trafic, în acest an 35.468 de vehicule, în toată ţara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puţin o neconformitate tehnică.

Din punct de vedere al siguranţei rutiere, însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37.21%.

Alte articole:   Activitate suspendată la Spitalul Orășenesc Victoria, din lipsă de medici

În urma testărilor realizate, la 9% dintre autovehiculele verificate, inspectorii RAR au constatat neconformităţi legate de poluare.

Din totalul vehiculelor verificate, 2,78% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În judeţul Braşov, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 1.167 de vehicule.

În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 187 dintre vehiculele controlate, adică 16%, prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore sau periculoase la sistemul de frânare şi la direcţie, iar 63% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere.

Alte articole:   Brașovul, primul loc în topul destinațiilor preferate ale românilor pentru vacanţa de Paşte

Conform reprezentanțiilor RAR rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Foto: hotnews.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate