În sfârșit, investiții la Prima școală Românească

În sfârșit, investiții la Prima școală Românească

Şeful Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional (DJCPN) Braşov, Gheorghe Mitran, a anunţat  programul pe 2012 de reabilitare-restaurare şi conservare a monumentelor istorice din judeţ, precum şi noile proiecte, prin care se va încerca punerea în valoare a anumitor obiective.

Vestea bună este că specialiştii Institutului Naţional al Patrimoniului Cultural vor să facă un studiu de fezabilitate pentru restaurarea Ansamblului Bisericii Ortodoxe Sf. Nicolae şi al Primei Şcoli Româneşti din Şcheii Braşovului.

„Ideea privind amenajarea acestui obiectiv a apărut încă din 2004. Proiectul vizează şi chiliile de lângă lăcaşul de cult. Intenţia noastră este să punem în valoare colecţiile de icoane şi carte veche de acolo, prin realizarea unui complex muzeal care să respecte toate standardele privind expunerea şi depozitarea obiectelor de patrimoniu”.

Alte articole:   Coresi devine Universul Copilăriei

Sursa citată a precizat că lucrările vizează reamenajarea depozitelor de carte veche şi a unor laboratoare de restaurare a picturilor şi manuscriselor. „Tot acolo ne-am dori şi amenajarea unor cercuri de pictură sau alte activităţi, unde copiii din Braşov să înveţe câteva din vechile meşteşuguri”, a mai spus Mitran.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate