102 kilometri în jurul Cetății Făgăraș, la 102 ani de la Marea Unire!

102 kilometri în jurul Cetății Făgăraș, la 102 ani de la Marea Unire!

Făgărășeanul Alexandro Stroia, în vârstă de 19 ani, a oferit un exemplu puternic de rezistență, încăpățânare și devotament întregii comunități.

Sportivul, legitimat la CSA Steaua București, a ales să sărbătorească Ziua Națională a României într-un mod diferit și dificil, alergând 102 km în jurul Cetății Făgăraș; a înconjurat de aproximativ 126 de ori monumentul istoric din inima țării, reușind să impresioneze mii de localnici, care și-au exprimat aprecierea în mediul online.

Alexandro a mărturisit că succesul se datorează tuturor oamenilor care au fost alături de el pe 1 Decembrie, pentru că l-au susținut pe parcursul celor 10 ore și 27 de minute. Atât a durat evenimentul organizat de George Moldovan, promotor al sportului, și tatăl tânărului, Mihai Stroia.

Cei mai frumoși oameni, de toate vârstele, au alergat pe rând cu mine, m-au sprijinit, încurajat și mi-au oferit din timpul lor prețios. Deși am păstrat distanțarea fizică, am primit din energia lor! Nu aș fi putut reuși fără ei! Un „mulțumesc” nu este suficient, mă înclin! Sunt mândru de orașul meu și de locuitorii acestuia”, au fost cuvintele lui Alexandro Stroia, publicate în medicul virtual imediat după ce și-a atins ținta.

Una dintre cele mai aprige susținătoare a fost Lavinia Șulea, care a alergat 52 de km alături de el. Pe toată durata evenimentului, însă, tânărul a fost încurajat și asistat de mai mulți făgărășeni, toți reușind să demonstreze ce înseamnă o comunitate unită. Aceștia s-au prezentat la ore diferite, după un orar prestabilit, astfel încât să fie respectate și regulile din timpul pandemiei. Printre cei prezenți a fost și antrenorul sportivului, Ionuț Dan Gălițeanu venind din Zărnești pentru a fi alături de el, reușind să îi facă astfel o surpriză.

Pot spune că gestul lui m-a impresionat foarte tare și îmi doresc ca acest mesaj să ajungă la copiii, oamenii și tinerii care vor o Românie prosperă și sănătoasă, care are la bază munca, respectul pentru valori și dăruirea pentru acele lucruri care contează într-o dezvoltare durabilă. Nu știu dacă cineva sub 20 de ani a mai alergat vreodată 10 ore ca să onoreze Marea Unire din 1918, chiar pe data de 1 Decembrie”, afirmă profesorul de sport Aurelian Curticăpean, unul dintre cei care l-au încurajat și asistat pe Alexandro.

Alexandro Stroiaa fost invitat la sediul Primăriei Făgăraș, pentru a i se acorda o diplomă în numele tuturor cetățenilor, în semn de mulțumire pentru exemplul și inspirația pe care le-a oferit întregii comunități. În cadrul întrevederii pe care a avut-o cu primarul Gheorghe Sucaciu, sportivul a pledat pentru susținerea tinerilor pasionați de sport și dezvoltarea infrastructurii sportive. Totodată, a subliniat importanța unei piste din tartan pe stadionul municipal, primind asigurări că municipalitatea va găsi o soluție pentru realizarea acesteia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!