Aproape 1.500 de persoane au ajuns la medici cu afecțiuni respiratorii, într-o săptămână

Aproape 1.500 de persoane au ajuns la medici cu afecțiuni respiratorii, într-o săptămână

Schimbările bruşte ale vremii și mai ales diferenţele mari de temperatură, au dus la o avalanşă a bolilor respiratorii în județul Brașov.

Datele statistice înregistrate după prima săptămână de monitorizare de către Serviciul de Supraveghere şi Control Bolilor Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov arată că sezonul infecţiilor respiratorii a debutat în forţă.

Astfel, săptămâna trecută au ajuns la medici peste 1.450 de bolnavi cu afecţiuni de sezon, 72 dintre ei având nevoie de spitalizare.

Conform datelor în săptămâna 2-8 octombrie, 1233 de braşoveni au ajuns la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), iar 9 au fost internaţi. Cele mai multe cazuri de IACRS (742) au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârste de până la 14 ani.

Alte articole:   A murit Shannen Doherty, starul din Beverly Hills 90210

Tot săptămâna trecută, medicii au înregistrat 227 de pacienţi bolnavi de pneumonie, dintre care 63 au avut nevoie de îngrijire spitalizată. Pneumonia a îmbolnăvit mai mulţi adulţi: 135 de braşoveni, dintre care 34 internaţi în spitale.

Totuși, săptămâna trecută nu a fost diagnosticat, nici măcar clinic. Cât despre vaccinul antigripal, nicio veste de la Minister, până acum.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate