Lege pentru autostrada București-Brașov! Se vor face și Brașov-Bacău și Autostrada Nordului

Lege pentru autostrada București-Brașov! Se vor face și Brașov-Bacău și Autostrada Nordului

Senatorii au adoptat legea pentru autostrada București-Brașov și alte două proiecte legislative pentru Brașov-Bacău și Autostrada Nordului. Deciziile din Parlament vin la nici o săptămână după ce mii de români s-au alăturat protestului organizat de suceveanul Ștefan Mandachi.

Lege pentru autostrada București-Brașov! Doar două voturi „împotrivă”

Toate partidele parlamentare au susținut proiectul de lege al PMP privind autostrada București-Brașov. Legea a fost adopatată cu 81 de voturi „pentru” și două voturi „împotrivă”, relatează Mediafax. Comisia pentru Transporturi înaintase senatorilor un raport de respingere a proiectului, dar senatorii nu au ținut cont de acest lucru.

„În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, la propunerea Ministerului Transporturilor, Guvernul este obligat să înfiinţeze o societate pe acţiuni potrivit prevederilor Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificprile şi completările ulterioare, cu personalitate juridică, de interes strategic naţional, cu obiect de activitate proiectarea şi construirea obiectivului de investiţii Autostrada Bucureşti-Braşov şi denumită Compania Naţională pentru Construirea Autostrăzii Bucureşti-Braşov S.A”, se arată în documentul adoptat astăzi.

Autoritățile au trei ani la dispoziție

Autostrada București-Brașov trebuie să fie gata la trei ani după intrarea în vigoare a legii. Legea urmează să fie supusuă la vot și în Camera Deputaților, care este for decizional și, ulterior, va fi trimisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Tot azi, Senatul a adoptat și proiectele de lege privind autostrada Brașov-Bacău și Autostrada Nordului. Prima trebuie finalizată în cinci ani de la intrarea legii în vigoare, iar Autostrada Nordului – în patru ani.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. Unde-i lege nu-i tocmeala. Dar lipseste esentialul din articol: cu ce lovele se construieste? Fondurie europene, PPP, pe datorie, pe vrajeala, cum? Ca daca pune taxa la suta de km in valoare egala cu cat decartam pe benzina la suta de km nu am facut nimic.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.