„Butoanele de panică”, sursă de informare pentru cetăţeni

„Butoanele de panică”, sursă de informare pentru cetăţeni

Cele 42 de butoane de panică, apărute pe străzile Brașovului încă din primăvara lui 2015, amplasate cu scopul de a semnala diverse urgențe de pe străzile orașului, rămân o sursă de distracţie și informare pentru cetăţeni.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii braşovene, anul trecut au fost înregistrare la dispeceratul primăriei, 1.039 de apăsări ale butoanelor de panică.

80% dintre apeluri au fost doar pentru distracție, întrucât cei care au apăsat butonul au dispărut imediat, fără a semnala vreo situaţie gravă.

În cazul celorlalte 20%, butoanele de panică au fost folosite pentru a solicitata diverse informații de la dispeceratul Primăriei Brașov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, în 2018 nicio apăsare a unui buton de panică nu a semnalat o situaţie de furt, de atac, de incendiu sau altă situaţie care ar fi solicitat intervenţia rapidă.

„Butoanele de panică” sunt amplasate pe unii stâlpi de iluminat, în zonele de risc sau intens circulate din zona centrală a oraşului (inclusiv centrul Vechi) şi în cartierele Astra, Triaj, Tractorul, Bartolomeu şi Valea Cetăţii.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism
Loading...
loading...
  1. Sifonare de fonduri publice 101% 16 februarie 2019, 8:24 AM

    Spuneti mai bine cat au costat chestiile astea complet inutile, cine a aprobat proiectul si cine a fost beneficiarul lucrarii.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.