Edilii caută soluții pentru înființarea unei creșe în zona Griviței

Edilii caută soluții pentru înființarea unei creșe în zona Griviței

Consilierul local PNL Sebastian Rusu a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că la întâlnirile pe care le are la biroul de pe Bdul. Griviței nr.51, unul dintre subiectele abordate este necesitatea înființării unei creșe în zonă.

Din păcate, nu prea sunt multe variante la îndemână și căutăm soluții la nivel de municipiu, pe lângă cele care se vor constri în Coresi și Astra și căutăm o variantă și în zona Griviței, Aurel Vlaicu, Codrul Cosminului, Mihai Viteazul. La această oră avem discuții la Grădinița cu program prelungit de pe str. Aurel Vlaicu nr. 26B, unde s-au eliberat patru săli de clasă, unde au funcționat 2 grupe de copii din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluziva de Recuperare Hipoacuzici, de aproximativ 54 mp fiecare”, a declarat Rusu.

Acesta a precizat că s-au demarat discuțiile pe această temă cu reprezentanții Primăriei Brașov, cu directoarea Grădiniței și directoarea Seriviciului administrare creșe din cartul Primrăirei, pentru a le da o funcționalitate acestor clase. Consilierul liberal a precizat că se vor face demersuri și către Inspectoratul Școlar Județean să înființeze grupele de crește sau grupe de anteprescolari, care să fie gestionate de Grădinița nr. 9.

Teoretic, o grupă de creșă ar avea 20 de copii, deci ar fi o capacitate de 80 de copii. Dar trebuie făcută o analiză foarte exactă, dacă spațiile pot fi autorizate cu această destinație. Mai mult, este posibil ca una dintre săli s-ar putea să fie administrativă. Apoi, trebuie avute în vedere condițiileimpuse ISU, căile de acces etc. În zonă există o singură creșă, pe strada Tudor Vladimirescu, care este cea mai aglomerată din municipiu. Mai mult, sunt solicitări chiar și din cartierul Tractorul, care se extinde”, a mai precizat Sebastian Rusu.

Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

Anul trecut la această grădiniță s-a refăcut instalația de termoficare, iar aici există și o bucătărie încă din anii 70.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Sau pe podul de pe Grivitei de la Fartec. Ca si asa nu e nici o miscare.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.