Scripcaru: Indiferent cum va fi aprobat bugetul național, vom asigura fondurile pentru asistența socială

Scripcaru: Indiferent cum va fi aprobat bugetul național, vom asigura fondurile pentru asistența socială

Părinţi ai copiilor cu dizabilităţi precum şi adulţi cu dizabilităţi şi însoţitori ai acestora au protestat, vineri, în mai multe oraşe din ţară, declarându-se îngrijoraţi de faptul că indemnizaţiile care li se cuvin şi cheltuielile cu asistenţa socială nu mai sunt alocate de la nivel central în bugetul de stat pe acest an, ci au fost trecute în totalitate la bugetele autorităţilor locale.

„Nu se pune problema să nu plătim aceste indemnizații, chiar dacă nu ni s-au dat sau nu ni se dau banii de la Guvern. Oamenii care au venit la Primărie doreau să facă o adunare pașnică pe această temă, dar le-am spus că pot depune un memoriu și le-am dat asigurări că, indiferent cum va fi aprobat bugetul la nivel național, noi vom asigura fondurile necesare plății acestor indemnizații”, a declarat primarul George Scripcaru pentru newsbv.ro.

Fondurile vor fi asigurate atât pentru copii și persoanele adulte cu dizabilități, cât și pentru însoțitorii acestora. Vineri au fost proteste pașnice în majoritatea reședințelor de județ din întreaga țară, după ce guvernanţii au decis ca persoanele de la acest capitol de asistenţă socială să nu mai beneficieze în acest an de bani de la bugetul central, această sarcină revenind administrațiilor publice locale.

Foto: Andrei Paul

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap