A început Love Story Film Festival. Ce filme vor rula la Cinemateca Patria

A început Love Story Film Festival. Ce filme vor rula la Cinemateca Patria

Până pe 17 februarie brașovenii vor putea urmări filme clasice, de colecţie, cât şi pelicule prezentate în cadrul celei de-a V-a ediţii a Love Story Film Festival, care se va desfăşura la Braşov, la Cinemateca Patria.

Festivalul a început luni, 11 februarie, cu Seara Filmului European, mai exact cu filmul ‘Războiul rece’/’Zimna wojna’ (Polonia, 2018) – în regia lui Pavel Pawlikovski, care a câştigat premiul de regie la Cannes, cinci premii la Academia Europeană de Film şi a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun fim străin”.

Evenimentul continuă cu filmul “Moulin Rouge!”(2001) – regia Baz Luhrmann, muzicalul cu două premii Oscar, care va fi prezentat marţi, începând cu ora 20,30.

”Moulin Rouge” este urmat, miercuri, de filmul ‘”Un loc sub soare”/”A Place in the Sun” (SUA, 1951), regizat de George Stevens, cu Montgomery Clift, Elisabeth Taylor, Shelley Winters în rolurile principale, câştigător a şase premii Oscar.

Unul dintre cele mai importante filme romantice, “Love Story” (1970), în regia lui Arthur Hiller, va fi difuzat pe 14 februarie, de la ora 19,00.

Vineri va fi Seara Filmului Românesc, fiind prezentat filmul “Secretul fericirii” (2018), regizat de Vlad Zamfirescu.

Alte patru filme vor rula în weekend. Sâmbătă, de la ora 17,00, “O iubire de neuitat”/”An Affair to Rememeber” (SUA, 1951), iar de la ora 19,00, “Sabrina” (SUA, 1954).

Duminică, festivalul se închide cu “Casablanca” (SUA, 1942), de la ora 17,00, iar de la ora 19,00, va rula producţia “Doctor Jivago” ( SUA, 1965).

Cele mai multe dintre filme au intrarea liberă, iar cele cu bilete la vânzare au preţuri simbolice, astfel că “toţi doritorii braşoveni sunt aşteptaţi la festival în săptămâna îndrăgostiţilor”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Culturale Fanzin.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap