Muzeul Naţional Bran a fost redeschis într-o pensiune

Muzeul Naţional Bran a fost redeschis într-o pensiune

După o pauză de 7 luni, Muzeul Național Bran s-a redeschis joi, într-un nou spaţiu, în prezența ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale Valer-Daniel Breaz, a secretarului de stat, Alexandru Pugna şi a deputatei Roxana Mînzatu.

Instituția de cultură a fost mutată în clădirea unei pensiuni, a cărei spații au fost transformate în săli de expoziție.

Astfel, turiştii vor putea vizita, din nou, locul în care sunt expuse obiecte provenite din fondul regal al Castelului Bran, dar şi alte colecţii de artă reprezentative. Pentru început, a fost deschisă secţia dedicată Reginei Maria.

Imobilul care găzduieşte acum muzeul a fost Pensiunea Inima Reginei, un loc care oferă condiţii de conservare a obiectelor de inventar.

Noul sediu al muzeului va funcționa aici în chirie până când Ministerul Culturii va găsi soluții pentru construirea unei noi clădiri.

Muzeul Naţional din Bran a fost înfiinţat în 1957 şi includea atât castelul, cât şi Vama Medievală. După retrocedarea castelului, în 2009, obiectele care aparţineau muzeului au fost mutate în clădirea Vămii. Și aceasta a fost retrocedată, în 2015, tot Familiei de Habsburg.

Conform unei convenţii cu Ministerul Culturii, piesele de patrimoniu aveau termen de evacuare anul trecut.

Foto: arhiva/romaniacurata.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via