Elevii şi preşcolarii încep, astăzi, cursurile semestrului al doilea. Calendarul pentru Bacalaureat și evaluarea națională

Elevii şi preşcolarii încep, astăzi, cursurile semestrului al doilea. Calendarul pentru Bacalaureat și evaluarea națională

Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă se întorc, astăzi, la ore, când vor începe cursurile celui de-al doilea semestru, după o săptămână de vacanţă.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), în acest semestru sunt programate examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, dar și simulările naţionale, însă MEN nu a făcut încă public calendarul desfășurării acestora.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie.

Examenul de Bacalaureat

Prima sesiune începe pe 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.Examenul va continua în zilele de 7, 10 şi 11 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor digitale, iar în 12 şi 13 iunie se vor evalua competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Prima probă scrisă – Limba şi literatura română – va avea loc pe 1 iulie. Proba obligatorie a profilului este programată pe 3 iulie, iar ultima testare scrisă, cea la alegere a profilului şi specializarii, se va desfăşura pe 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie şi va fi urmată de depunerea contestațiilor, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie.

Evaluarea Naţională

Conform calendarului aprobat de MEN, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale (limba şi literatura română) va avea loc în data de 18 iunie, urmată, pe 20 iunie, de proba la matematică.Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie, urmată de înregistrarea și soluționarea contestaţiilor, iar afişarea rezultatelor finale va fi pe 29 iunie.

Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

Până la finalul anului şcolar, pe 14 iunie 2019, copiii vor mai avea o singură vacanţă, cea de Paşte, în perioada 20 aprilie – 5 mai.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.