Primăria vrea un regulament pentru a elimina falșii instructori de schi din Poiana Brașov

Primăria vrea un regulament pentru a elimina falșii instructori de schi din Poiana Brașov

La Primăria Brașov au ajuns în ultima perioadă tot mai multe reclamații din partea părinților, în special, împotriva celor care pretind că sunt monitori de schi și dau lecții turiștilor.

Practic, în cazul unor accidentări, nimeni nu răspunde de faptul că falșii instructori de schi iau bani și nu-i interesează ce se întâmplă cu persoanele care se rănesc. Apoi, nici nu se pune problema ca aceștia să fie înscriși la Direcția Fiscală.

„Încercăm să punem la punct un cadru legal, la fel ca la taximetriști. Să existe un regulament, să fie licențiați, să facă parte dintr-o asociație a monitorilor de schi asu să aibă PFA-uri, prin are să plătească o taxă de folosire a domeniului public. Mai mult, pentru ca aceștia să aibă deptul de a practica această activitate, ei trebuie să aibă echipamentele adecvate, să aibă elemente distinctive care să-i evidențieze ca monitori de schi. Bineînțeles, poti fi și persoane independente, dar care să respecte regulile din Regulametul cadru convenit cu dtructurile asociative ale instructorillor de schi. Vom pune în dezbatere publică acest subiect, iar Regulamentul care va fi stabilit va intra în vigoare de sezonul viitor”, a declarat pentru enwsbv.ro primarul George Scripcaru.

Loading...
 1. Primaria vrea alte taxe in plus..de ce? Ca si SRL platesc taxe la stat, impozite pe salarii…, impozite pe venit.De ce ar trebui sa platesc alte taxe gen impozit pe domeniul schiabil???Cate taxe in plus si de ce?Ce facilitati imi pune primaria la dispozitie pentru ca eu platesc totul ca un om de rand? Nu avem nici un sprijin in nimic, responsabilitate cat se poate ???Daca vreti sa ingropati orice fel de initiativa mai bagati o taxa si totul se rezolva

  Reply
  • cred ca nu ati inteles despre ce este vorba. sunt persoane care vin pe partii si pretind ca sunt instructori de schi si percep bani turistilor. cat timp aveti o firma… apoi, utiliarea domeniului public seplateste roiunde in lume. Un restaurant terasa plateste suprafata ocupata la metrul pătrat, de exemplu…

   Reply
   • E clar ca un regulament se impune pt a elimina falșii instructori. Însă cum se justifica o „taxă de folosire a domeniului public”? Păi nu se plătește oricum de către oricine ski-pass-ul? Plateste ski-pass si instructorul si clientul. Hai să mai introducem o taxă! Mă tem că pe oficiali îi încântă perspectiva unor bani în plus la buget, nicidecum că îi îngrijorează numărul accidentelor care se întâmplă.
    Daca instructorul are atestat, e inregistrat cu firma/PFA la Directia Fiscala, plateste impozit pe profit, se plateste TVA la stat, isi plateste ski-pass-ul, atunci ce sens mai are taxa de folosire a domeniului public?
    Cam la fel cum a fost taxa lui Basescu: inainte exista doar ro-vigneta, apoi s-a scos si s-a introdus abuziv sub forma de accize in pretul combustibilului la pompa (desi eu pot cumpara motorina in alte scopuri, n usa o pun in masina), iar apoi cand cetatenii au uitat, s-a reintrodus din nou ro-vigneta, deci cetatenii platesc de 2 ori.
    Deci hai sa platim si skipass si taxa de utilizare a domeniului public!

    Reply
 2. „Practic, în cazul unor accidentări, nimeni nu răspunde de faptul că falșii instructori de schi iau bani și nu-i interesează ce se întâmplă cu persoanele care se rănesc.”
  Nu gasesc logica. Daca nu e instructor fals si e pe bune , va raspunde in cazul unor accidentari?

  Reply
 3. Pentru PFA-uri, SRL-uri este impozitare dubla.O data platesc impozite pentru ca am firma si am venituri si apoi ma impoziteaza si primaria.Pai atunci sa impoziteze orice schior care foloseste domeniul schiabil.Este normal???

  Reply
 4. Domnilor de la primariie…in Poiana bv prostia este ridicata la rang de stiinta….Toti si absolut toti asa zisi instrctori de schi nu au atestate valabile….sunt niste smenuri facute pe bani ffffmulti de anumite persoane care isi asuma dreptul de a da integritate unui copil pe mainile unor nenorociti care vad numai bani….carnet de instructor schi se da dupa ce ai facut un curs de schi cu profesori formatori care au mare experienta in schi ….si examenul se da cu un reprezentant al federatiei romane de schi…un profesor ANEFS…si un antrenor…domnilor se rasucesc in mormant vechi monitori sa vada in ce hal a ajuns aceasta ffff frumoasa meserie…Falsi monitori si cei care provoaca cele mai mari nenorociri sunt cei cu acele atestate date de d.l Codrut Popescu…omul care a impartit monitori in schi dupa bunul lui plac si pe bani enorm de multi….D..le primar documentezate si ai sa vezi ca asa e….sau vino pe partie mai bine si vezi cu ochi tai cei mai multi prosti pe metru patrat…sa fi stiut cine zice…Ma numesc Zernovean Florin…prof ed fizica promotia 1986 .87..fost schior la Asa armata bv ….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via