Premii pentru campioni mondiali brașoveni la Ashihara

Premii pentru campioni mondiali brașoveni la Ashihara

Viceprimarul municipiului Brașov, Costel Mihai, i-a primit la Primăria Brașov pe cei patru sportivi brașoveni care au reprezentat România la cea mai recentă ediție a Campionatului Mondial de Ashihara din Kazahstan, și care, prin rezultatele lor, au făcut ca țara noastră să se situeze pe locul 2 pe națiuni în clasamentul final al competiției.

Mi-am dorit foarte mult să-i cunosc și să-i felicit personal pe cei patru sportivi care, pe lângă rezultatele impresionante la nivel național în utimii ani, au reprezentat onorabil Brașovul și în lotul României, la cea mai recentă ediție a Campionatului Mondial de Ashihara Karate din Kazakhstan unde au obținut titlurile și medaliile ce au dus țara noastră pe locul 2 în topul națiunilor participante. Pentru a le mulțumi pentru munca depusă până acum, mi-am dorit, de asemenea, să le fac o surpriză acestor sportivi și să-i încurajez în pregătirea lor, astfel că le-am oferit câte un chimonou personalizat, pentru viitoarele concursuri la care vor participa“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Preda Matei (12 ani), David Gheorghiaș (11 ani), Dutca Antonio (12 ani) și Marghiol Vlad (15 ani), toți patru componenți ai lotului României participant la Campionatul Mondial de Ashihara Karate de la Aktau, fac parte din Shingitai Karate Club, înființat în 1992 de către Liviu Tăbăcaru. Ei se pregătesc la Brașov cu Sensei Liviu Tăbăcaru, centura neagră, 4 dan, antrenor emerit al sportului, și cu Senpei Mihai Preda, antrenor al lotului național. Clubul își desfășoară activitatea la sala de sport a Școlii gimnaziale nr. 13 (Tractorul) și în comuna Vulcan, la Centrul Comunitar.

Alte articole:   Eric Roy – noua achiziție a „haitei”, care vânează încă în Canada

La Campionatele Mondiale de Ashihara Karate, din 2018, cei patru sportivi au obținut șase medalii, după cum urmează:
Matei Preda, 12 ani
Campion Mondial la proba Kumite (luptă)-14 ani,
Campion Mondial la proba Kata Echipe (formă)-14 ani,
David Gheorghias, 11 ani
Campion Mondial la proba Kata individual-14 Ani,
Campion Mondial la proba Kata Echipe-14 Ani,
Medalia de bronz la proba Kumite -14 Ani,
Antonio Dutca, 12 ani
Campion Mondial la proba Kata Echipe-14 Ani,
Medalia de bronz la proba Kata Individual -14 Ani,
Medalia de bronz la proba Kumite-14 Ani,
Vlad Marghiol, 15 ani, la acest Campionat Modial nu a urcat pe podium, dar la Campionatul Mondial din 2016 a obținut titlul de Campion Mondial la Proba Kata Echipe.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap