O bucureșteancă și un francez, salvați din Munții Făgăraș

O bucureșteancă și un francez, salvați din Munții Făgăraș

În data de 9.02.2019, în urma unui apel primit pe SNUAU 112, în jurul orei 17.17, un grup de alpiniști începători a solicitat ajutor după ce au urcat pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraș până la Colţul Bălăceni pentru căţărare.

Doi dintre aceștia au căzut, necesitând îngrijiri medicale. Astfel, au plecat în misiunea de salvare a acestora trei lucrători și un voluntar din cadrul Salvamont, precum și șapte jandarmi montani de la Postul de Jandarmi Montan Sâmbăta.

Ajunși la cei doi accidentați, salvatorii au constatat că una dintre persoane avea nevoie de acordarea primului ajutor, deoarece exista posibilitatea ca ambele picioare să fie fracturate și prezenta contuzii grave la nivelul capului.

Este vorba despre o tânără de 28 de ani din București și un brăbat de 28 de ani din Franța.

Cealaltă persoană prezenta doar lovituri la nivelul mâinilor și capului, dar a putut coborî singură. Cei doi au fost conduși prima dată la o cabană a Salvamont, unde au primit îngrijiri medicale, apoi au fost coborâți până în staţiunea montană Sâmbăta de unde au fost preluaţi de ambulanţe si transportaţi la spitalul din Făgăraș.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap