Peste 4.500 de braşoveni au primit tichete sociale de Crăciun

Peste 4.500 de braşoveni au primit tichete sociale de Crăciun

Potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Braşov, 4.511 brașoveni au primit tichete „Pentru suflet” cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

În urma campaniei de acordare a pachetului cu alimente, ce s-a desfăşurat în perioada 15 noiembrie – 31 decembrie 2018, pensionarii cu venituri mai mici de 1.000 de lei/membru de familie au primit tichete valorice cu o valoare totală de 50 de lei, pentru a cumpăra produse alimentare.

Următoarea ediţie a programului social se va desfăşura înaintea sărbătorilor pascale.

31 martie, termenul de depunere a cererii pentru subveția la încălzire

Reprezentanții DAS Brașov, reamintesc faptul că până pe 31 martie 2019, se pot depune cererile în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece 2018-2019.

„În această perioadă se mai distribuie formularele tipărite (cerere – declarație pe proprie răspundere) și se depun documentele în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei pentru sezonul rece 2018 –2019, aplicându-se și modificările intervenite prin OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene”, a declarat pentru MyTex, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă socială Braşov, Monica Chelban.

De la data de 1 noiembrie până în prezent s-au acordat ajutoare pentru încălzirea locuinței în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat (republicată cu modificările și completările ulterioare) pentru 482 de beneficiari – 313 consumatori vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, 123 care folosesc energie termică în sistem centralizat, 36 care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică și 10 consumatori care utilizează pentru încălzirea locuinţei combustibil solid (lemne).

Amintim că din acest an s-a modificat cuantumul venitului minim pe membri de familie luat în calcul pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via