Peste 632.000 de lei, taxe și impozite plătite de brașoveni azi la bugetul local

Peste 632.000 de lei, taxe și impozite plătite de brașoveni azi la bugetul local

Pana la aceasta ora, la cele nouă casierii de la sediul Directiei Fiscale s-au prezentat aproximativ 900 de persoane, care au achitat aproximativ 1.200 de impozite. Suma totală plătită este de peste 632.000 de lei, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Și în acest an, pentru plata integrală, a fiecărei categorii de impozit, va exista bonificaţia de 5%, având ca termen limită data de 31 martie.

Conform unei hotărâri ce a fost aprobată de Consiliul Local Brașov, din acest an, brașovenii vor plăti cu 10% mai mult la impozitul pe clădiri şi cu 15% în plus pentru terenuri şi maşini.

La majorarea dărilor se adaugă aplicarea unei noi cote de impozitare pentru spaţiile nerezidenţiale, adică 0,2% din valoare, pentru cele aparţinând unor persoane fizice, şi 1,3% pentru cele aparţinând persoanelor juridice.

Autoturismele electrice vor fi scutite de impozit, iar cele hibrid vor beneficia de o reducere de 95% la impozit.

Încasările vor face la cele 9 ghișee din sediul direcției, de pe strada Dorobanților, numărul 4, la punctele de încasare din oraș (printre care cel de pe strada Lungă), dar și prin intermediul mijloacelor electronice de plată.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via