A crescut plafonul pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei. Cine îl mai poate primi

A crescut plafonul pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei. Cine îl mai poate primi

Începând din acest an se modifică cuantumul venitului minim pe membri de familie luat în calcul pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei, în sezonul rece 2018 – 2019.

Direcția de Asistență Socială (DAS) Brașov anunță că prin OUG nr. 114/2018 s-a stabilit că începând cu luna ianuarie a anului 2019, pentru consumatorii vulnerabili, care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri s-a modificat limita de venit pentru accesarea acestei prestații sociale de la 615 lei/membru de familie la 750 lei/membru de familie.

Potrivit DAS Brașov, rămân neschimbate condițiile pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, aceștia beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanelor singure.

Reamintim că în această perioadă se distribuie formularele tipărite (cerere – declarație pe proprie răspundere) și se depun documentele în vederea acordării pentru încălzirea locuinţei pentru sezonul rece 2018 –2019 la sediul de pe str. Panselelor nr. 23.

Aceste formulare pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Brașov, www.brasovcity.ro și al Direcției de Asistență Socială Brașov, www.dasbv.ro.

Relații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0368/469995, 0368/465415 sau 0368464081.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via