Oseminte găsite în curte la Colegiul Național Unirea

Oseminte găsite în curte la Colegiul Național Unirea

Descoperirea macabră în curtea Colegiului Național Unirea, făcută de către muncitorii care lucrează la renovarea clădirii. La o adâncime de trei metri, unde se săpa pentru realizarea lucrărilor de drenaj perimetral, au fost găsite mai multe oseminte, care se pare că sunt umane, a căror vechime încă nu este cunoscută.

La fața locului au ajuns polițiștii de la criminalistică, dar a fost chemat și un specialist de la Museul Județean de Istorie, cu care Primăria are contract, pentru a încerca să se stabilească vechimea osemintelor.

„Muncitorii au descoperit, la adâncimea de aproximativ 3 metri, niște oseminte. Lucrările au fost suspendate pentru a se face constatările necesare. O echipa mixtă formată din reprezentanți ai primăriei, ai poliției, ai Direcției Județene de Cultura, arheologul angajat de Primarie, au făcut in aceasta dimineața o evaluare. In urma discuțiilor S-a stabilit ca Direcția de Cultura va face un demers pe lângă Ministerul Culturii pentru obținerea Autorizației pentru supraveghere arheologica, pe toată durata lucrărilor, iar, in paralel, va continua analiza acelor oseminte. Lucrările vor continua la Colegiul Unirea, in interior, și, după obținerea acestei autorizații, și cele din exterior”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Revenim cu amănunte, pe măsură ce acestea ne vor fi oferite de autorități! 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via