Ce localități vor beneficia de echipamente pentru Wi Fi gratuit

Ce localități vor beneficia de echipamente pentru Wi Fi gratuit

Comisia Europeană (CE) a anunţat, vineri, lista localităţilor câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.

Din județul Brașov au primit vouchere următoarele localități: Vama Buzăului, Drăguș, orașul Ghimbav, municipiul Braşov, Mândra, Şinca Nouă.

În total, au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalităţi din întreaga UE, care vor beneficia de finanţare.

Cele 30 de state participante au avut garantate, fiecare, un număr de minimum 15 bonuri şi maximum 224, în funcţie de numărul înscrierilor. Bonurile pot fi utilizate de localităţile selectate pentru a pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice.

Îmbunătăţirea conectivităţii în UE este o parte esenţială a strategiei privind piaţa unică digitală la nivel european. Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localităţi, iar reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal, potrivit CE.

Totodată, finanţarea va fi acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public.

Loading...
  1. Frumos ar fi ca fiecare cand nu are treaba pe net acasa sa isi lase la liber reteaua WIFI. O ora, doua. Cat vrea. Sau sa isi mai puna un router si sa il seteze cand sa porneasca wirelesul.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via