Weekend cu surprize pentru schiori. Se deschide sezonul de schi în Poiana Brașov

Weekend cu surprize pentru schiori. Se deschide sezonul de schi în Poiana Brașov

Ninsoarea căzută zilele trecute peste stratul de zăpadă artificială a făcut posibilă amenajarea pârtiilor pentru schi și snowboard, astfel iubitorii sporturilor de iarnă vor putea de sâmbătă să-și facă încălzirea de început de sezon.

Se va putea schia pe șase pârtii: Lupului, Drumul Roșu, Sulinar, cu ieșire în Drumul Roșu, pe lângă Lac, în jos nu se schiază, Ruia, Bradul și Stadionului (pentru începături). Nu se schiază pe Sub Teleferic, de la pilonul II în jos și pe  Sulinar, de la Capătul superior al zidului mare până jos, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. Anul trecut au fost peste 2 milioane de treceri ale schiorilor la turnicheți

„Ambele telescaune funcționează, telegondola, telecabina Kanzel și cele două teleschiuri, Stadionului si Bradului. Se pot achiziționa schi-pass-uri de la cele opt casierii, patru la telegondolă, una la telecabina Kanzel, vor fi trei la Capra Neagră (care nu circulă momentan). De asemenea, vor exista și două automate, pentru recuperarea garanției de la schi-pass-uri, de zece lei. La toate casieriile se poate plăti și cu cardul”, a spus Toarcea.

De sâmbătă începe să circule și linia 60 a RAT BV SA Brașov, șase autobuze, prevăzute cu suport de schi, din parcarea din Poiana Mică și până la stația de telegndolă. Pentru că din acest sezon tariful de parcare este de 2,5 lei,municipalitatea vine cu o facilitate: cei care parchează în Poiana Mică vor circula gratuit , inclusiv însoțitorii acestora. La întoarcere toată lumea va circula gratuit până în Poiana Mică, mai departe trebuie bilet (cu linia 20), mai ales că vor exista controlori.

Stratul de zăpadă, în partea superioară, este de 70-80 cm, în partea inferioară este 50 cm. Este vorba despre zăpadă despre pârtie, care aproape toată este artificală. Pentru producerea acesteia au fost consumați 80.000 metri cubi de apă din lac.

Poliția Locală va avea un birou permanent la Vila Orizont, unde este și sediul Serviciului Salvamont, pentru optimizarea timpilor de intervenție, dacă există reclamații.

Sorin Păltânea, șeful Serviciul Public Salvamont care operează Masivul Postăvaul, Masivul Tâmpa si domeniul schiabil din Poiana Brașov a precizat că sunt pregătiți 12 salvatori montani, plus șeful acestora, să intervină în caz de necesitate.

„Avem trei snow-mobile, două de ultimă generație, comparabile cu cele folosite pe domeniile schiabile din afara țării și unul mai mic, un UTV, care se poate deplasa pe roți sau pe șenile, care poate fi folosit în zona unde se face transbordarea persoanei rănite unde snow-mobilul nu poate interveni, un ATV, un autoveihcul de teren echipat pentru transport răniți și kit-uri de intervenție atât în zonă accidentată, cât și pe raza domeniului schiabil. Vom avea 4-6 salvatori montani la opt ore în timpul săptămânii, permanență de 24 de ore doi salvatori montani. În timpul weekend-ului vor fi 6-8 salvatori montani, câte opt ore, și pot fi suplimentați pentru evenimente specifice, gen concursuri organizate de diverse entități. Vor fi două concursuri mari în calendarul Federației Internaționale de Schi – unul de copii, FIS Children Trophy, și un concurs de open FIS, cu participare confirmată dn mai multe țări, programate în februarie”, a precizat Păltânea.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via