VIDEO Conferință de presă la PNL Brașov

VIDEO Conferință de presă la PNL Brașov

Consilierii locali Carmen Ferghete Țop, Adina Durbacă și Adrian Oprică, alături de Mihai Nanu, susțin astăzi o confeirnță de preseă la sediul partidului.

Unul dintre subiecte se referă la conceptul de bugetare participativă a început să fie implementat și în România în orașele mari din Transilvania.

Adrian Oprică: „Practic, este vorba despre aplicarea programului nostru Consilier de cartier. Oamenii vin cu proiecte către noi, la Consiliul Local, iar noi le prindem în bugetul de investiții pentru anul viitor. De asemenea, avem în vedere înființarea unor centre after school. Vizăm zona Bartolomeu, cartierul Tractorul, cel mai mare cartier al Brașovului, Astra, pe Panselelor, și au mai apărut în discuție anumite puncte termice de pe raza municipiului Brașov. Niciun cartier nu va fi uitat din acest punct de vedere. Nu în ultimul rând, vizăm parteneriate cu marii agenți economici, care și aceștia au interes de a susține activitatea familiilor active”

Adina Durbacă: „Consilierii locali au propus și s-a decis înființarea unor centre afterschool la Brașov. Pentru început vor fi  trei centre afterschool la Brașov. Aceste centre vor funcționa și pe timpul verii, în vacanțe, când părinții sunt la serviciu”.

Carmen Ferghete Top: „Ne dorim să sprijinim familiile tinere, active. Practic, oamenii trebuie să vină cu propunerile lor în scris, să aibă o descriere concretă a solicitării și un buget estimativ, iar noi le vom promova către serviciile de specialitate ale Primăriei, pentru a se întomi documentațiile ”.

„Prin bugetarea participativă locuitorii unei localități primesc putere directă de decizie asupra unei părți a bugetului local. La Brașov, locuitorii municipiului pot participa astfel în mod direct la gestionarea banilor orașului obținuți din impozite și taxe prin depunere de proiecte și pot decide prioritățile de investiții pe cartiere, dacă propunerea de implementare a Bugetului Participativ va fi acceptată de Consiliul Local Brașov”, spune Mihai Nanu.

Oprică: „O altă propunere a mea a fost prelungirea orelor de operare a autobuzelor în zilele de vineri și sâmbătă și zilele de sărbători legale, de comun acord cu reprezentanții RTABV SA, să vedem unde trebuie prelungit orarul de fucnționare, de la 22.30, la 2.00- 2.30. Să vedem și ce costuri vor fi. Fiecare cartier al Brașovului va putea fi legat printr-o rețea de transport în comun către cernul orașului, Propunerea a venit în urma discuțiilor cu cei din Bartolomeu, Tractorul, Craier, Triaj”.

Loading...
  1. Eu ce sa inteleg? Au pus din nou coada la cireasa? Chiar Oprica a zis ca ei face asta din 2004. Bine Oprica s-a tot mutat dintr-un cartier in altul, de-a lungul timpului.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via