Până apar pubelele îngropate, cresc amenzile pentru cei care fac mizerie la ghenele de gunoi

Până apar pubelele îngropate, cresc amenzile pentru cei care fac mizerie la ghenele de gunoi

Consiliul Local Brașov va discuta modificarea regulamentului de salubrizare din municipiu, în sensul în care conducerea Primăriei vrea amenzi mai mari atât pentru cei care depozitează ilegal deșeuri pe domeniul public, dar și pentru cei care răscolesc în tomberoane după deșeuri, lăsând în urmă mizerie. De asemenea, șefii din Primăriei au pus gând rău și celor care preiau deșeurile reciclabile de la cei care fac mizerie, deși aici ar trebui văzut dacă există și un cadru legal care să permită acest lucru.

Edilii spun că înăsprirea amenzilor este necesară din cauză că actualele sanțciuni nu-i sperie pe cei careîncalcă normele legale în vigoare, cu atât mai mult cu cât amenda se înjumătățește dacă este achitată în termen de 15 zile.

Dacă aleșii locali vor fi de acord cu propunerile Executivului, amenzile pentru persoane fizice vor crește de la 500-1.000 de lei la 800-1.600 de lei, iar pentru persoanele juridice sancțiunile propuse sunt de 1.600-2.500 de lei, în loc de 1.000-2.000 de lei cât sunt în prezent.

Nu în ultimul rând, trebuie să constatăm că noile măsuri sunt luate în contextul în care primarul George Scripcaru se plângea că Poliția Locală ar trebui să-și facă treaba, să-i  împiedice și să-i sancționeze pe cei care fac mizerii la ghenele de gunoi, dar se pare că această instituție a eșuat în „lupta” cu tomberoniștii, care au pus la punct un sistem mult mai eficient de „colectare selectivă” a deșeurilor menajere reciclabile.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.