Primăria Brașov continuă experimentele cu amenajarea teritoriului

Primăria Brașov continuă experimentele cu amenajarea teritoriului

Haosul din Brașov, în ceea ce privește amenajarea teritoriului continuă. Chestiune explicabilă, de altfel, pentru că se iau decizii arbitrare, de moment, fără să existe studii de specialitate, fără să existe prognoze pe termen scurt și mediu.

Bineînțeles, nimeni din Primărie nu știa că Brașovul este oraș turistic și că acesta se va dezvolta în acest sens. Așa că, după ce s-au amenajat parcările pentru autocare sub Tâmpa, ce să vezi? Surprize-surprize, au început să vină prea mulți turiști. Iar dacă nu putem să-i gonim cu polițiștii locali, pentru că autocarele opreasc să coboare turiștii  după cum li se năzare șoferilor, atunci se ia o decizie arbitrară, care, pe termen scurt, poate va da roade.

Astfel, mai-marii municipalității brașovene au luat decizia de a înființa o stație specială pentru autocare în zona centrală, dar și o parcare destinată acestora pe lângă fostul Stadion Municipal. Singurul efect benefic este că Tâmpa „va respira”, pentru că aleea Tiberiu Brediceanu va fi pietonală.

„Având în vedere că aleea de Sub Tâmpa s-a transformat dintr-o alee de promenadă într-o imensă parcare atât pentru autocare, cât și pentru mașinile mici, dar și faptul că debarcarea turiștilor din autocare se face direct pe stradă, cum ar fi pe Mureșenilor, Nicolae Bălcescu sau Eroilor, ceea ce încurcă traficul, am început să facem o serie de amenajări pentru a crea un spațiu adecvat îmbarcării și debarcării turiștilor, cât mai apropiat de zona centrală. Acesta va fi în apropiere de Livada Poștei, după care autocarele vor merge în parcarea de la Stadionul Municipal, care este în curs de amenajare lângă terminalul RATBV și autogara internațională de la Stadionul Municipal. Parcarea va fi iluminată și va avea toate dotările. Turiștii se vor îmbarca tot din stația specială din zona Livada Poștei, iar autocarele nu vor mai avea acces în zona centrală. Din stația de autocare turiștii vor avea posibilitatea să meargă în centru pe jos sau, în sezonul de vară, cu autobuzul turistic”, zise primarul George Scripcaru.

Loading...
  1. Lasand la o parte (deocamdata) faptul ca Litoralul romanesc e un etalon al jegului si tiganiei trebuie sa recunosc ca din punct de vedere politienesc daca nu incalci grav legea pe acolo nici dracu nu isi face de lucru cu tine. Eu nu zic sa blocam orasul dar avand in vedere ca turistii viziteaza Centrul, abuzatorii astia deghizati in politai de toate neamurile ar trebui sa mai inchida ochii (ca doar nu le e greu, sunt obisnuiti ca toata ziua inchid ochii la cersetori). Ca se inraiesc si soferii si ghizii si s-ar putea sa o mai rareasca cu excursiile in Moldova Noua. O data am auzit discutie la masa intre doi soferi de autocar. Prin Bucuresti aia cu mall le dau vouchere valabile in mall doar ca sa opreasca la ei cu turistii. Si ei faceau „bursa” la care e mai tentant. Intelegeti ideea? Merci.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate