Plimbare virtuală prin savana africană, la Zoo Brașov

Plimbare virtuală prin savana africană, la Zoo Brașov

Conducerea Grădinii Zoologice Brașov are în plan un proiect inedit, în vederea atragerii unui număr cât mai mare de vizitatori.

Aceasta are în vedere achiziția unui simulator, care include 10 căşti VR (realitate virtuală), conectate la un calculator şi urcate pe o platformă care se mişcă, unde vizitatoriivor putea trăi experienţa unei plimbări cu autobuzul, ca într-un adevarat parc safari.

„În interior va exista un sistem de realitate virtuală, astfel că pasagerii vor avea experiența unei plimbări în safari. Pe parcursul plimbării, care va dura între 7 și 10 minute, vor vedea exact ce este într-o rezervație de acest gen, precum lei, tigri, zebre sau rinoceri. Autobuzul va fi pe o platformă, iar în momentul în care, de exemplu, un rinocer se va apropia și va atinge autobuzul, și pasagerii vor simți acest lucru”, a declarat directorul Zoo Brașov, Alin Pînzaru.

Acesta mai spune că personajele şi animalele din scenarii vor fi cât mai reale, nu bazate pe desene animate.

Costul estimat al contractului este de 580.000 de lei. Pentru achiziția echipamentelor a fost lansată licitaţia publică, iar ofertele pot fi depuse până pe 23 octombrie, urmând ca până pe 20 decembrie, acestea să fie evaluate. Câștigătorul va avea șapte luni la dispoziție, pentru realizarea proiectului.

De asemenea, directorul Grădinii Zoologice Brașov a mai precizat că au fost realizate adăposturi noi pentru maimuțe, iar până la finalul acestei luni, vor ajunge 23 de exemplare, aduse din Olanda, Belgia, Germania şi Franţa.

Foto: arhiva/balisafarimarinepark.com

Loading...
  1. eventual sa mai scada preturile, daca vor un numar mai mare de vizitatori.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate