Separatoare de sens din plastic în „punctele negre“ de pe DN 13

Separatoare de sens din plastic în „punctele negre“ de pe DN 13

Pe porțiunea dintre localităţile Fişer şi Buneşti, din DN13, care leagă Brașovul de Sighișoara, vor fi montate separatoare de sens în zonele cu risc crescut de accidente.

Ținând cont de numărul mare de accidente, multe dintre cele mai grave, care se petrec pe această porțiune de şosea, aceasta este denumită “Drumul Morţii”.

Potrivit directorului Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Braşov, din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Brașov, Horia Stancu, în prima fază vor fi montate doar parapete din plastic care să despartă sensurile de mers.

„Având în vedere că pe acest drum naţional sunt multe puncte negre unde au avut loc accidente rutiere, pentru zona Fişer şi Buneşti am solicitat către CNAIR parapete tip New Jersey din beton. Din păcate, procedura de achiziţii a fost contestată în luna august la CNSC. Pentu a veni totuşi în sprijinul siguranţei circulaţiei, am achiziţionat parapete lestabil din material plastic, care se pot umple cu apă sau nisip. Dar pentru că se apropie sezonul rece şi există riscul ca aceste parapete să se spargă dacă le vom umple cu apă, vom folosi nisip. Săptămâna viitoare vor fi montate și parapete metalice. Echipa este deja pe teren, pentru măsurători”, a precizat Horia Stancu.

El a adăugat că pe lângă aceste parapete din plastic, SND a început de joi, să monteze, pe DN 13, în unele viraje periculoase şi câteva parapete metalice și marcaje rezonatoare pentru a putea mări atenţia şoferilor.

Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

Totodată, șeful SND Brașov a menționat că în anumite viraje se vor monta marcaje pentru limitare de viteză.

Foto: monitorulexpres.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.