De luni, începe dezinsecția în Brașov

De luni, începe dezinsecția în Brașov

Începând de luni, 15 octombrie vor fi demarate servicii de dezinsecţie pe suprafaţa domeniului public şi privat din oraș.

Primăria Braşov împreună cu firma de dezinsecție, SC Coral Impex SRL, Ploiești, anunță că substantele utilizate în această acţiune sunt: K-othrine Profi EC 250, cu substanţa activă deltamethrin, folosite pentru combaterea insectelor adulte, si Vectobac Wg, insecticid pentru combaterea larvelor, având substanţa activa Bacillus Thuringiensis.

În aceste condiţii, municipalitatea recomandă apicultorilor să ia măsurile necesare pentru a proteja familiile de albine.

Produsele menţionate pentru serviciile de dezinsecţie se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de catre Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupa Xn şi Xi de toxicitate.

Municipalitatea precizează faptul că, pentru ca dezinsecţia să fie eficientă, acţiunile trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localităţi.

„În acest sens facem apel către cetăţeni, asociaţii de locatari/proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să efectueze activitatea de dezinsecţie pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor concomitent cu acţiunea municipalităţii”, se arată în comunicatul Primăriei Braşov

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor acţiuni, perioada de efectuare a activităţilor va fi reprogramată.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via