Transportatorii, în grevă generală. Cursele interjudețene și interurbane pe căi rutiere, suspendate, astăzi

Transportatorii, în grevă generală. Cursele interjudețene și interurbane pe căi rutiere, suspendate, astăzi

Transportatorii de persoane vor intra în grevă generală, joi, și vor înceta efectuarea curselor regulate între judeţe şi în interiorul acestora, fiind nemulțumiți de prevederile proiectului de Ordin al ministrului transporturilor privind organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere.

Astfel, microbuzele și autocarele nu vor circula astăzi, în România, între orele 12.00 și 19.00, cursele interjudețene și interurbane pe căi rutiere fiind suspendate.

Transportatorii de persoane din România sunt nemulțumiți de modul în care ministrul Șova vrea să modifice Legea 980/2011. Motivul: schimbările propuse de ministru le-ar da câștig de cauză, la apropiatele licitații pentru atribuirea traseelor, transportatorilor care vor folosi mașini noi, și nu nplicarea criteriului vechime pe traseu, cum era până acum.

Totodată, propunerile lui Șova vor diminua avantajele pe care le au acum la licitații transportatorii cu experiență.

„Se pare că nu prea este în regulă cu vechimea pe traseu. Totuși, foarte multe firme au intrat în această activitate și rămân în activitate pe baza acestui punctaj legat de vechimea pe traseu. Sunt cei din exteriorul transportului, care o contestă și încearcă să facă presiuni către minister prin politic, ca acest punct să fie scos și evident, cei care sunt deja pe traseu își doresc ca acest lucru să rămână în continuare”, a explicat Adrian Cașcaval, președintele C.O.T.A.R Brașov, citat de mytex.ro, care citează RTT Brașov.

Transportatorii au numit modificările drept “imorale” și au cerut retragerea ordinului, altfel nu vor renunța la protest.

În urma acestei decizii a transportatorilor, vor fi afectate 800.000-900.000 de persoane, pe cele aproape 1.000 de rute interurbane.

Foto: newsdiaspora.ro

Loading...
  1. Atata timp cat au vechime si au prins radacini,pe unii transportatori nu ii mai intereseaza sa isi reinnoiasca parcul auto.TRANSBUS CODREANU,spre exemplu.Autobuze bune sunt pe conventii iar cele care ar trebui casate sunt la dispozitia calatorilor care circula inuman.Pe ruta Brasov-Tarlungeni-Zizin-Purcareni ar trebui MACAR la orele de varf,dimineata ora 6.00 si 7.00 si dupa ora 14.00 din ora in ora pana la ora 17.00 TREI AUTOBUZE.Insa calatorii din cele 3 sate(,sa nu mai punem si Carpinis si statia Izvor) se urca intr-un singur autobuz.Unde este sau unde gasim o copie a programului de autobuz cu care Dnul Hapsan Codreanu a luat licenta?????????( -si cate autobuze ar trebui pe traseu)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate