Parking subteran și spațiu verde, în fața Gării Brașov

Parking subteran și spațiu verde, în fața Gării Brașov

În faţa Gării Braşov va fi construită o parcare subterană, pe mai multe niveluri, complet acoperită, iar la suprafață va fi amenajată o zonă verde.

Municipalitatea a anunțat, miercuri, că lucrează la documentația necesară licitaţiei pentru realizarea Studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic.

Parcarea va fi construită pe mai multe niveluri și va fi prima parcare subnterană care va permite accesul mașinilor cu GPL, susțin autoritățile locale.

De asemenea, va avea şi staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi va permite achitarea şi cu bancnote, şi cu monede, dar şi cu cardul.

Parcarea va fi în totalitate subterană, astfel că sistemul de iluminat va fi cu led şi cu telegestiune, iar la suprafaţă va fi amenejată o zonă verde.

Proiectul va fi implementat cu fonduri de la bugetul local.

„Gara este una dintre zonele importante ale orașului nostru, având în vedere că reprezintă una dintre principalele porți de intrare. Modul în care turistul percepe orașul începe cu această zonă. Tocmai de aceea, având în vedere că nu ni s-a permis să ne implicăm în reabilitarea gării, vrem ca zona din fața gării să fie la nivelul pe care Brașovul îl merită. Astfel, va exista un nou terminal pentru transportul public, la care se va adăuga această parcare și celelalte amenajări de deasupra parcării, traseul pentru biciclete care va face legătura între cartierul Astra și Centrul orașului”, a precizat primarul George Scripcaru.

În studiul de fezabilitate vor fi studiate minim două propuneri de amenajare a zonei, din care se va alege o variantă pentru care se va realiza proiectul tehnic. Documentația ar urma să fie realizată în cel mult 7 luni, au pecizat reprezentanţii Primăriei Braşov.

Reamenajare în zona Gării

Necesitatea investiţiei rezultă din lipsa unui număr suficient de locuri de parcare în zona Gării, dar se doreşte și reamenajarea din punct de vedere urbanistic a acestei zone a municipiului.

„Deoarece în viitorul apropiat se preconizează a se construi Terminalul de transport urban în Gara Braşov, este necesară construirea acestei parcări, astfel încurajându-se utilizarea sistemului de transport public, cu un impact direct asupra calității vieții în Municipiul Brașov prin scăderea emisiilor poluante generate de traficul urban dar și prin eliminarea congestiilor”, a mai spus Scripcaru.

Pe lângă scăderea emisiilor de CO, NOx, VOCs, PM10 şi CO2, ca beneficii ale acestui proiect, se va reduce şi numărul de vehicule aflate în căutarea unui loc de parcare, se vor minimiza ambuteiajele şi se va reduce nivelul de zgomot şi vibraţii.

Proiectul parcării subterane va fi corelat cu cel de amenajare a unui nou terminal în zonă, care va fi depus pentru finanțare pe Programul Operaţional Regional.

Foto: arhiva

Loading...
 1. Bună ziua. Am nevoie de ajutorul dvs. Ma confrunt cu o problema din partea A. N. C. P. I. De 2 luni și ceva ma chinui sa fac o îndreptare de eroare materiala a unei cărți funciare. M-au purtat pe la toate instituțiile posibile și imposibile, le-am adus toate documentele cerute, justificative, dar ma izbesc de un mare zid și mai ales de indiferenta acestora. Le-am zis ca aduc presa și televiziunea, dar mi-au ras în nas. Nu știu unde sa mai apelez pt. a rezolva aceasta situație. În extrasul de carte funciara emis de ei, nu apare baia și blocul, în care se afla apartamentul. Le-am adus toate documentele cerute, din care reiese ca toate acestea exista(intabulare, proces-verbal de recepție a locuinței primite, nomenclator stradal, releveu, contractul de vânzare-cumpărare), dar ei tot nu vor sa îndrepte eroarea materiala. Unde sa mai ma adresez sau ce sa mai fac,? pt a rezolva situația legal si amiabil. Va multumesc

  Reply
  • doar in instanta puteti reusi sa ii obligati sa intabuleze

   Reply
  • Am si o intrebare: se pare ca strada pe care locuiesc si strazile din imprejur de asemenea, nu sunt trecute la firma care trimite maturatorii la maturat ca strazi apartinand domeniului public ci ca alei de promenada cu tomberonul deoarece maturatorii care se presupune ca sunt aferenti zonei o folosesc ca spatiu de plimbare, de cerut apa si tigari si de tarait tomberonul. O fi de la CF?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.