Viitoarea creşă din Astra, finanţată cu fonduri structurale

Viitoarea creşă din Astra, finanţată cu fonduri structurale

Consliul Local Brașov va analiza la ședința de plen proiectul construirii „Cresa în Brasov, str. Apollo, f.n.” din cartierul Astra, în vederea finantarii acestuia in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

În acest sens, aleșii locali sunt chemați să  aprobe acordul de parteneriat între Serviciul Public de Administrare Crese Brasov – lider de proiect si Municipiul Brasov, în vederea implementarii in comun a proiectului, conform Acordului de parteneriat nr.83725/28.09.2018.

Valoarea totala a proiectului ete în cuantum de 10.213.691 lei (inclusiv TVA). Contributia proprie de la bugetul local este in proiect in valoare de 7.410.382,18 lei, reprezentand achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cat si contributia de 2% din valoarea eligibila a proiectului, in cuantum de 57.210,38 lei, reprezentand cofinantarea proiectului „Construire Cresa in Brasov, str. Apollo, f.n.”.

Noua clădire va avea ca regim de înălțime  subsol, parter și etaj. La parter vor fi amenajate sălile, unde va funcţiona creşa propiu-zisă, cu săli de primire, săli de clasă, sala de mese, dormitoare, vestiare, grupuri sanitare, cabinetul medical, izolatorul,  camere multifuncţionale. La etaj vor fi spaţii pentru birouri, unde în viitor va funcţiona Serviciul de Administrare Creşe.

„Este un proiect care se află într-o fază destul de avansată, în contextul în care zilele acestea vom semna contractul de atribuire a lucrărilor de execuție, iar apoi să avem discuții cu constructorii pentru a stabili termenele de proiectare și execuție propruiu-zise. Împreună cu Serviciul Pulbic de Administare Creșe căutăm și alte posibilități amplasamante pentru noi creșe în Brașov, având în vedere numărul mare de solicitări”, ne-a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, sumele reprezentand cheltuieli conexe ce pot aparea pe durata implementarii proiectului  în conditii optime se vor asigura tot din bugetul local.

Un alt obiectiv pe care municipalitatea îl are în vedere este construirea unei grădinițe în Tractorul, unde Immochan a donat terenul necesar acestui obiectiv.

„Este cel mai nou cartier al municipiului Braşov, unde locuiesc foarte mulţi tineri şi trebuie să ținem cont de aceste realităţi şi, împreună cu unul dintre dezvoltatorii imobilari, am identificat un teren anul trecut, pe care l-au donat municipalităţii. Avem prinşi pe bugetul din acest an banii pentru Studiul de Fezabilitate, dar și pentru partea de execuţie. Demarăm procedura după aprobarea bugetului să facem Studiul de Fezabilitate şi apoi să aprobăm cât mai rapid indicatorii tehnico-economici. Mai mult, vreau să anunț că în zonă s-a mai primit un teren, de la un alt dezvoltator imobiliar, unde avem în vedere construirea unei noi grădinţe”, ne-a declarat preşedintele Comisiei de Administraţie Publică a Consiliului Local, Adrian Oprică.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap