Junii Brașovului, la nunta regală a fostului Principe Nicolae cu Alina Binder

Junii Brașovului, la nunta regală a fostului Principe Nicolae cu Alina Binder

Nepotul regelui Mihai, fostul Principe Nicolae al României şi Alina Binder s-au cununat, duminică, 30 septembrie, Biserica Sfântul Ilie din Sinaia.

La eveniment au participat peste 200 de reprezentanți ai Caselor Regale din 13 țări.

Nu au participat, însă, membrii Familiei Regale din România. Atât mama lui, Principesa Elena, dar şi Principesa Margareta, Custodele Coroanei şi principele Radu Duda, au lipsit. Singurul reprezentant al familiei prezent la nuntă, a fost sora fostului Principe Nicolae. Aceasta a fost una dintre domnişoarele de onoare ale miresei, iar fratele Alinei cavalerul mirelui.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

În momentul în care cei doi miri au intrat în lăcaşul de cult, corul Operei Române, condus de dirijorul Daniel Nicolae Jinga, a intonat imnul mirilor „Vino din Liban, mireasă”.

Mirii au două perechi de naşi, Liviu şi Simona Popescu, Constantin Filitti şi Alexandra Butculescu-Filitti, și cinci de domnişoare și cavaleri de onoare.

După ceremonia religioasă fostul principe Nicolae şi soţia lui au plecat către Casino, locul unde a avut loc recepţia de nuntă, într-o trăsură de epocă.

Caleaşca în care mirii au parcurs cei doi kilometri până la Cazinoul din Sinaia a fost folosită pentru prima dată.

Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

În faţa caleştii au mers 53 de juni de la Junii Braşovului, pe jos şi mai multe grupuri folclorice.

„Când a venit cu bunicul său, Regele Mihai, la Brașov, chiar în Șchei, la Biserica Sf. Nicolae, și a fost primit de Juni i-a plăcut foarte mult și de aceea și-a dorit să facem parte din alai la nuntă”, a spus Constantin Chicuș, președinte al Grupului Junilor Tineri, al Junilor Roșiori și al Uniunii Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovecheni, citat de mytex.ro.

Ajunşi la Cazino, cei doi miri s-au afişat la balcon pentru a oferi mulţimii primul moment intim ca soţi, sărutul, dar şi să salute oamenii, iar oamenii au strigat Nicolae şi au cântat ”La mulţi ani”.

Foto: mediafax.ro, stririleprotv.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.