Copil căzut de la etajul 4

Copil căzut de la etajul 4

14.15  Polițiștii au precizat că, în momentul in care s-a produs evenimentul, fetița s-ar fi precipitat de la geamul unei camere a locuintei. S-a întocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

13.43 Direcția pentru Protecția Copilului nu intervine în acest caz, deocamdată. „DGASPC-urile intervin doar în cazurile în care sunt sesizate de Politie sau Spitalul de Copii, ca in evenimentul respectiv este vorba despre o neglijenta sau abuz. Conditiile care au dus la nefericitul eveniment sunt cercetate de Politie (la fata locului), respectiv de asistentul social si psihologul de la Spitalul de Copii. Daca in urma evaluarilor exista suspiciune de abuz sau neglijenta, cazul este adus la cunostinta noastra de Politie sau de Spitalul de Copii si atunci intervenim in a evalua cazul si a lua masurile care se impun (monitorizare, scoatere abuzator din familie si, in ultimul caz, scoaterea copilului din familie si institutionalizarea acestuia), ne-a declarat Radu Mailat, purtătorul de cuvânt al DGCASPC Brașov.

Daca nu este vorba despre abuz sau neglijare, ci e doar un accident, sarcina de a monitoriza cazul revine Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei.

13.30  Fetița a fost transportată la spital cu multiple traumatisme. Familia este și ea la unitatea de primiri urgențe.

12.40 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a fost alertat să acorde primul ajutor în cazul unui copil care a căzut de la etajul al 4-lea al unui imobil situat pe Bulevardul Saturn nr.5.

Este vorba despre o minoră de aproximativ 12 ani. „Intervine echipajul SMURD de terapie intensivă cu medic pentru acordarea primului ajutor unui copil de aproximativ 12 ani. Copilul este conștient”, sunt primele informații oferite de purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, plutonier major Luiza Dănilă.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate