Sâmbătă toată lumea călătoreşte gratuit cu mijloacele RATBV SA

Sâmbătă toată lumea călătoreşte gratuit cu mijloacele RATBV SA

După cum s-a anunţat încă de luna trecută, în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, sâmbăta aceasta, 22 septembrie, braşovenii au posibilitatea de a călători cu mijloacele de transport în comun în mod gratuit.

„Sperăm ca, în felul acesta, să îi convingem pe cât mai mulţi dintre cei care astăzi utilizează autoturismele proprii pentru transportul spre serviciu sau pentru a duce copiii la şcoală să încerce şi transportul în comun, mai ales că acest tip de transport poate reprezenta cea mai bună soluţie în interiorul oraşului. Totodată, transportul în comun poate fi o soluţie şi pentru cei din afara Braşovului, care îşi pot lăsa maşinile la terminalele RAT de la intrările în oraş, pentru a-şi continua călătoria cu mijloacele de transport ale RATBV S.A. Sunt zone în care accesul auto este foarte dificil, în special la orele de vârf, iar dacă la aceasta adăugăm şi căutarea unui loc de parcare, vom vedea că transportul public nu este doar soluţia optimă din punct de vedere economic, ci şi din punct de vedere al timpului petrecut în trafic”, spune primarul George Scripcaru.

Tocmai de aceea, susţine acesta, municipalitatea s-a concentrat foarte mult pe dezvoltarea acestui tip de transport: de curând a fost finanţat contractul de achiziţie, cu sprijinul BERD, a 105 autobuze Euro 6, care, etapizat, începând cu luna noiembrie, vor intra în circulaţie. La aceastea se adaugă proiectul depus la MDRAP pentru achiziţia a 26 de troleibuze şi cel cu finanţare pe POR pentru achiziţia de autobuze electrice sau hibrid.

În plus, ar mai trebui luate în calcul şi intenţiile Ministerului Mediului de a sprijini, inclusiv financiar, achiziţia de autobuze electrice, ceea ce ar permite ca, într-un timp relativ scurt, transportul în comun în Braşov să fie cel mai eficient mijlioc de transport în oraşul nostru, dar şi cel mai puţin poluant.

„Strategia municipiului Braşov în domeniul transportului în comun cuprinde şi proiectele de tip park&ride, cel mai avansat din acest punct de vedere fiind cel de la fostul Stadionul Municipal, pentru care am demarat procedura de întocmire a documentaţiei şi pe care sperăm să îl realizăm cu fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional. În felul acesta punem la dispoziţia tuturor celor care vin dinspre Bran-Râşnov-Cristian şi Codlea-Ghimbav cea mai bună soluţie de transport, parcare pentru maşină şi acces la mijloacele de transport în comun spre toate direcţiile”, mai spune Scripcaru.

Loading...
 1. Lipsa aerului conditionat vara, scaunele extrem de jegoase si mirosul din autobuze sunt sigur ca vor convinge cat mai multi brasoveni sa renunte la masinile personale. Ce gluma buna.

  Reply
 2. Bravooooo Vlad ! Poate vede domnul primar !

  Reply
 3. Pe lângă ce a scris Vlad, ar trebui „educați” și majoritatea șoferilor RATBV deoarece, transportă oameni nu saci cu cartofi!!!!

  Reply
 4. O alta problema sunt traseele neoptimizate ale autobuzelor. Acesta este principalul motiv penttu care eu personal nu apelez la transport in comun. Nu e normal sa fac 40 min cu autobuzul + 10 min pe jos iar cu masina personala sa am nevoie de maxim 20 min. Ar fi de asemenea util sa se restrictioneze accesul cu auto propriu in centrul Brasovului cu exceptia riveranilor acordand astfel culoar liber autobuzelor.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate