VIDEO Atletism: Iulian Staicu nu a „prins” finala „Europenelor” de la Berlin

VIDEO Atletism: Iulian Staicu nu a „prins” finala „Europenelor” de la Berlin

În aceste zile (7-12 august), la Berlin, pe Stadionul Olimpic se află în plină desfășurare Campionatele Europene de Atletism în aer liber, competiție ajunsă la a 24-a ediție.
Din păcate, singurul atlet al Brașovului prezent în concursul din Germania nu a izbutit, în ciuda așteptărilor, să se califice în finala probei de săritura în lungime. Astfel, aflat în prima serie din calificări, Iulian Staicu, sportiv legitimat la CS Țara Bârsei 2011 Brașov, a înregistrat 7,52 metri în a doua săritură, rezultat cu care s-a clasat pe locul 22 la general din 29 de atleți.
Ca și comparație, ultimul săritor care a „prins” finala de 12 a fost Izmir Smajlaj (Albania), cu 7,71 metri, pentru ca cel mai bun rezultat din calificări să-l reușească grecul Miltiadis Tentoglou (8,15 m).
Iulian-Cristian Staicu: „Din păcate pentru mine, astăzi nu am reușit să trec de calificări. Am făcut un concurs slab, cu un rezultat mult sub așteptările mele. A fost prima mea competiție majoră și, probabil, presiunea și emoțiile și-au spus cuvântul.
Urmează, în toamnă, pregătirea pentru sezonul de iarnă, unde sper să reușesc îndeplinirea baremului pentru Europenele de sală și sper la un comportament mai curajoas. Îmi cer scuze față de cei care au avut încredere și speranța că voi trece de calificări”.
Horațiu Calfă, antrenor: „Ce pot să spun este că mă așteptam la un rezultat mai bun, știind că Iulian poate să sară foarte bine la Berlin, dar, din păcate, nu știu ce s-a întâmplat acolo. Vom discuta și vom analiza împreună, când Iulian se va întoarce acasă, cauzele acestui rezultat”.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.