Atletism: Românii de la Crosul 15 Noiembrie aleargă la Berlin

Atletism: Românii de la Crosul 15 Noiembrie aleargă la Berlin

Campionatele Europene de Atletism în aer liber de la Berlin se desfășoară în perioada 6-12 august, ajungând la ediția cu numărul 24. România are o delegație formată din 36 de sportivi (18 fete și 18 băieți).

Dintre atleții români de elită invitați la Crosul 15 Noiembrie, de la Brașov, primul care intră în competiție este Nicolae Alexandru Soare (foto), cel mai valoros alergător de cursă lungă al nostru. Astăzi, el va lua startul în proba de 10.000 de metri, pe stadionul olimpic din Berlin.

Zilele următoare, Roxana Bîrcă și Ancuța Bobocel, atlete care vor  fi prezente, de asemenea, la concursul de 5 kilometri de la Brașov, vor lua startul în probele de 5.000 de metri și 10.000 de metri.

Crosul 15 Noiembrie (ediția a XXIX-a) este programat să aibă loc duminică, 11 noiembrie, și este un proiect co-finanțat de Consiliul Județean Brașov.

„Sunt mândru şi onorat în acelaşi timp că pot fi alături de atleţi şi antrenori de excepţie care confirmă valoarea şcolii româneşti de atletism. Baremurile de calificare nu au fost deloc facile şi, cu toate acestea, iată că avem 36 de sportivi calificaţi la cea mai importantă competiţie europeană de atletism! Sper ca momentul Berlin 2018 să ne aducă din nou gustul victoriei şi să devină momentul în care se vor naşte cu adevărat noi staruri ale atletismului românesc.” a declarat Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.