Augustin, comuna fără primar, viceprimar și consilieri locali

Augustin, comuna fără primar, viceprimar și consilieri locali

Situație incredibilă în comuna Augustin. Scandalurile politice și prostia au determinat ca, la această oră, să nu mai existe primar – Sebastian Porumb a fost demis ca urmare a unei sentințe definitive prin care a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, viceprimarul Marian Grozea a fost demis de către PSD pentru că nu a executat ordinele șefului organizației locale, iar Consiliul Local a ajuns să nu mai fie funcțional, după ce toți consilierii locali PNL, precum și persoanele de pe lista de memebri supleanți, și-au dat demisia din funcție și nu mai există o majoritate care să permită convocarea unei ședințe în care să se ia hotărâri valide.

„În 2017 Sebastian Porumb a fost demis, Grozea Marian a preluat interimar fucnția, că era viceprimar. La sfârșitul  lunii trecute , din cauză că nu a executat ordinele cum a cerut președintele partidului ordinele ce sa faca în Primărie, a fost exclus din rândul PSD și prin ordinul 543 al prefectului a fost vacantat postul de viceprimar în 4.07.2018. Cu toate acestea, chiar dacă nu există un Consiliul Local valid, dl. prefect vrea să realeagă viceprimar, chiar dacă toți consilierii PNL și-au dat demisia. La această oră mai sunt în funcție cinci consilieri locali în funcție din 11 – toți PSD. Mai mult, PSD mai are un singur supleant, care nu a fost validat”, a declarat Tokos Joszef, fost consilier local PNL.

În data de 24 iulie secretarul localității a anunțat Prefectura că s-a diminuat numărul de consilieri locali sub jumătate plus unul, „iar în 25 dl. prefect convoacă ședință deîndată pentru data de luni. Îmi pun întebarea, retorică, de ce atâta grabă, în momentul în care tot instituția prefectului a emis dispoziția de demitere a dlui. Garcea (primarul PSD dinaintea lui Porumb – n.r.) după doi  ani și a fost ținut în funcție, perioadă în care a semnat sute de acte care și-au produs efecte. Pe Grozea l-au executat în trei zile. Oare nu e cusută cu ață albă toată povestea?”, mai spune Tokos…

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate